Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak propojit dva routery

Prosím našel by se tady někdo kdo poradí úplnému ****** jak propojit dva routery?

Máme barák na všechny pokoje nám nestačí jeden router,koupily jsme nový router a chceme k němu ve vedlejším pokoji připojit ten starý koukala jsem všude na net a já to nějak nepochopím (změnit ip adresu ,něco zakázat něco povolit však já nevím ani kde bych se koukla na nastavení routeru :( tohle jde prostě mimo mě.

Do hlavního routeru nám jde kabel z půdy s internetem a druhý máme zapojit do WAN a ve druhém routru kam? WAN nebo do nějaké té vedlejší a co potom zkoušely jsme to a nefunguje to v hlavním se píše internet ano v druhém bez internetu.

Někde jsem četla že musí mít stejné jméno a heslo ale kde to změnit? já opravdu nevím kde nastavit,moc prosím poradí někdo opravdu tak abych to pochopila?

Navíc nový router jsme koupily stím že má silný signál a měl by nám pokrýt více místa ale jak zjistím jak je nastavený? prý nemusí být na 100% výkon nastavený,já opravdu nevím prosím někoho hodného o rady a velice velice děkuji Andrea

Původně jsem chtěla koupit takový ten opakovač signálu do zásuvky ale bylo nám řečeno že to vůbec nemusí fungovat že takhle je to lepší.

Předmět Autor Datum
Lepší bude, když k tomu někoho znalejšího pozveš. Nastavení routeru najdeš zadáním IP adresy do proh…
Lukas1982 22.01.2018 21:46
Lukas1982
Postup: 1. nový router zapojíš nikam a připojíš se k němu PC kabelem připojeným do LAN portu 2. příh…
touchwood 22.01.2018 21:52
touchwood
Chcelo by to, tak ako tu uz padlo, pozvat si na navstevu nejakeho "ajtaka". Ten routre umiestni tak,… poslední
blue5 23.01.2018 10:26
blue5

Lepší bude, když k tomu někoho znalejšího pozveš. Nastavení routeru najdeš zadáním IP adresy do prohlížeče. Musíš ho mít propojený kabelem s PC a potom si to nastavíš. Většinou bývá napsaná na spodní straně toho routeru a ten druhý dáš do režimu AP. Ale bude to pro tebe zbytečná ztráta času. Raději pozvi kamaráda, který se trochu vyzná a dej mu flašku slivovice. Vyjde to vzhledem k času a nervám levněji.

Postup:
1. nový router zapojíš nikam a připojíš se k němu PC kabelem připojeným do LAN portu
2. příhlásíš se do webové administrace (viz manuál k routeru), nebo spustíš následující příkaz:

FOR /F "TOKENS=3 DELIMS= " %G IN ('route print ^| find " 0.0.0.0"') DO start http://%G

3. nastavíš si wifi
4. vypneš DHCP server
5. volitelně si nastavíš IP adresu z rozsahu prvního routeru
6. nakonec propojíš oba routery pomocí jejich LAN portů (tj. router č.2 bude mít WAN nezapojen) - takto a jedině takto je to správně.

Protože neuvádíš model, nedá se dobře/více poradit.

Chcelo by to, tak ako tu uz padlo, pozvat si na navstevu nejakeho "ajtaka". Ten routre umiestni tak, aby pokryli cely barak, vsetko prepoji (asi sa bude robit novy sietovy kabel) a nastavi. Neviem ako to chces zvladnut, ked sa ani len nevies dostat do nastaveni routra (coz je urcite po krokoch popisane v manuali).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru