Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno O vývoji aplikácií

Spustitelná aplikace vs web
Pokud plánuješ aplikaci pouze na jedné platformě, případně je jednodušší udělat tlustého klienta, pak bude exe rychlejší a jednodušší na provedení.
Pokud potřebuješ víc platforem, možnost zpracování kdekoliv i na cizích počítačích, pak je výhodnější web. Ale musíš dodělat business vrstvu, která bude zajišťovat aplikační logiku a ošetřovat stavy.
Případně to může být kombinace - hlavní pořizování dat na tlustém klientovi, jednoduší pořizovací věci (např. schvalování) a výstupy pro management pak na webu.

Na aké platformy cieliť svoj produkt. Responzívny dizajn alebo rovno aplikácia pre mobilné zariadenie?
Viz předchozí odpověď.

Design
záleží na aplikaci. Při designu se vychází z doporučení pro danou platformu a zbytek navrhuješ podle aplikace. Pro uživatele je příjemné, když aplikace vypadá aspoň trochu jako to, co zná a nemusí se učit úplně něco nového s nějakou divokou logikou. Stejnou logiku ovládání je pak třeba dodržet pro celý systém.

Design barvy, loga
na tohle se obecně odpovědět nedá. Logo musí zaujmout, barvy střídmé, případně možnost nastavení pomocí témat, aby ses zavděčil většině.

Closed / open source
Opět záleží na aplikaci. Open source = případná komunita, která se zapojí do vývoje => těžko aplikaci zpoplatníš (mimo služeb), kdykoliv může vzniknout fork.

Zpoplatnit aplikaci
zpoplatnit obecnou aplikaci = menší skupina uživatelů. Nejprve je třeba aplikaci dostat mezi lidi, abys měl co zpoplatňovat. Zpoplatnění je víc modelů, třeba poskytnout zdarma základ a rozšíření za poplatek. Tím dostaneš aplikaci mezi lidi a kdo bude chtít víc, tak si zaplatí.
Jestli reklamy nebo donation nevim, jak je to u mobilních aplikací. Reklamy jsou jistota, že se na příjmu bude podílet většina, ale reklamy nesmí být vlezlé. Pokud se ti bude otevírat okno přes aplikaci po každé akci nebo bude zabírat reklama půl obrazovky, tak tvou aplikaci nikdo nebude chtít. Když budou reklamy decentní, bude menší zisk.
Donation má smysl, pokud máš dost uživatelů. Počítej s tím, že dotaci pošle např. každý 10 000 a navíc ještě jednou.

Jak uspět s aplikací na trhu
Napsat aplikaci, která na trhu chybí nebo která bude o 100% lepší než konkurence. Lepší znamená bude umět víc a jednodušeji než konkurence. To, že takovou aplikaci napíšeš je první krok, musíš ji ještě dostat mezi lidi.

Konkurencia, ako konkurovať
Viz předchozí odpověď. Kromě toho, že tvá aplikace bude lepší, musíš poskytovat lepší servis a podporu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny