Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tmavá obrazovka

Prosím o radu. Po týdnu jsem zapla výbitý počítač, přihlásila se, vložila kartu z foťáku a zhasnula mi obrazovka. Tlačítko na přidání jasu nefunguje. Co s tím mám dělat?

Předmět Autor Datum
Vyndat kartu a restartovat a opakovat. Jedna vlašťovka...
Kyncl 27.01.2018 10:40
Kyncl
Vybitý počítač - to som ešte nepočul. Hádam vybitý notebook. Pokiaľ si zapla a bola vybitá baterka,…
yYy 27.01.2018 11:52
yYy
ty fakt kecáš nesmysli.... ešte som nevidel notebook u ktorého by napájací adaptér nezvládal napája… poslední
Mlocik97 27.01.2018 12:04
Mlocik97

Vybitý počítač - to som ešte nepočul. Hádam vybitý notebook.
Pokiaľ si zapla a bola vybitá baterka, tak adaptér a NB zistili stav batérie a väčšina energie z napájacieho adaptéra sa presmeruje na nabitie batérie, zvyšok na beh OS. Ak si tam vložila kartu, spustila sa aplikácia (to tiež potrebuje energiu) a napájací blok v NB nestačil upraviť pomery a vypol NB.
Pokiaľ je totálne NB vybitý, tak je zásada, že aspoň cca 15-30 minút sa nechá dobiť baterka (aby získala aspoň 10% kapacity) a potom sa mže pracovať.
To ale znamená, že napájací adaptér dáva malý výkon, aby zvládol zároveň dobíjať batériu a napájať samotný NB.

ty fakt kecáš nesmysli....

ešte som nevidel notebook u ktorého by napájací adaptér nezvládal napájať notebook (jako v prípade originálnych), a jedna SD karta zožere asi tak nezanedbatelné množstvo že to rozhodne nemôže spôsobiť "vypnutie" ntb.... skôr bych to videl na to že v SD slotu bola nejaký chumelec prachu a zasunutím karty zoskratovala kontakty,... reset CMOS resp. vyndanie baterky a odpojenie od napájania na také 3 minúty, by malo stačiť (nekdy majú notebooky na spodku i dírku na reset CMOS).... čo sa týka baterky samotnej, vhodné je aby nikdy nemala menej ako nejakých 20%, čím viac tým ideálnejšie,... u Li-on a Li-pol batérií totiž "vybitie" skracuje ich životnosť.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru