Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Datová oblast předaná systémové službě je příliš malá.

Zdravím, když se snažím otevřít nějaký word soubor a nebo program ITunes vyskočí mi hláška "Datová oblast předaná systémové službě je příliš malá." Neměl někdo zkušenosti s podobným problémem? Našel jsem na googlu tento návod kterej by měl chybu nejspíš odstranit https://support.microsoft.com/en-us/help/249721/error-message-data-area-passed-to-a-system-call-is-too-small ale vůbec netuším kde mám co hledat. Za každou radu budu vděčný.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud máš W10,našel jsem toto: Problém se spuštěním programů na Windows 10 Při spuštění programu n…
ajavar 28.01.2018 20:03
ajavar
Tak nakonec to teda pomohlo jen na půl... Program ITunes mi už funguje ale word stále nic :-|
Kalousnak 28.01.2018 22:46
Kalousnak
Problém může způsobovat instalace MS SQL Serveru se zapnutou funkcí FILESTREAM, která je nekompatibi… nový
IgorCZ 10.09.2018 20:45
IgorCZ
Zdravím, já instalovaný SQL server nemám a tento problém u mě i po vyčištění disku přetrvává a wordo… poslední
FayViv 23.04.2019 19:23
FayViv

Pokud máš W10,našel jsem toto:

Problém se spuštěním programů na Windows 10

Při spuštění programu na OS Windows 10 vyskočí chybová hláška "Datová oblast předaná systémové službě je příliš malá." a program se nespustí.

Jedná se o problém samotných Windows 10, které zřejmě po provedených aktualizacích zaplní cache a některé aplikace nelze spustit. Použijte prosím nástroj Vyčištění disku (Start/Všechny aplikace/Nástroje pro správu Windows – pravým tlačítkem klikněte na Vyčištění disku – Další – Spustit jako správce)
Potom označte všechny položky kromě "Soubory protokolu upgradu systému Windows" – a dejte OK. Po vyčištění restartujte počítač.

zdroj:http://www.silcom-multimedia.cz/podpora/

Problém může způsobovat instalace MS SQL Serveru se zapnutou funkcí FILESTREAM, která je nekompatibilní s některými aplikace používající Centennial apps/desktop bridge.
Podrobný popis i postup opravy jde zde:
https://blogs.msdn.microsoft.com/sql_server_team/centennial-appsdesktop-bridge-sql-server-and-error-the-data-area-passed-to-a-system-call-is-too-small/

V zásadě doporučuji spustit MS SQL Server Configuration Manager (SQL Server jste nemuseli instalovat sami. Stačí, když si jej nainstalovala nějaká aplikace.)
V záložce SQL Server Services vyhledejte položky, u kterých je Service Type = SQL Server, na tyto položky klepněte pravým tlačítkem a zkontrolujte Vlastnosti. V záložce FILESTREAM ověřte, že je vypnutý.
Položku vypněte a restartujte počítač. Pokud ale nějaká aplikace používá FILESTREAM, pak máte problém. Uvedený odkaz popisuje postupy, kterými to můžete opravit. Někdy. Spíš ale aplikace nebude fungovat.

Oprava je prý dostupný pro MS SQL Server 2017.

Samozřejmě nezapomeňte jako první udělat kompletní zálohu systému !!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru