Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mini PCI-e Wifi

Zdravím Vás... Je to otázka spíše pro zkušeného.
Na Notebooku HP 4530 mi pořád blbne WiFi. Nedostane většinou správou IP adresu. Preinstalace driveru nepomohla (i starší ovladače jsem zkoušel) dříve to dělalo jen někdy/někde. Teď už vždy a všude.... Myslíte, že může být špatná WiFi karta?
Můžu tam dát i jinou, u některých jsem našel, že prý nefungují pod některými notebooky. Ta moje je stará, tak jsem si řekl že velikostně tam sedí více typů a že bych koupil duální s 5 GHz, nebo hlavně novější typ. K mojí jsou ovladače z roku 2011.
Chápu, že mám starší MB desku ale myslel jsem, že PCI-e a Windows 10 zajistí to, že je kompatibilita se všemi typy karet které jdou do toho slotu.??
Předem děkuji za odpověď a za přečtení mého problému ???

Předmět Autor Datum
Zkus nabootovat nějaký Linux, jestli se to děje i v něm.
Lukas1982 28.01.2018 22:39
Lukas1982
No pochybuju poslední ovladače pod W8.1 jenom a zase nacpaný na starý kisně W10.....https://support.…
sambilionk 28.01.2018 22:58
sambilionk
A Vendor Lock v BIOSu toho HP krámu zajistí, že tam jiné WiFi karty, než ta co tam dával HP (může jí…
JoPe 28.01.2018 22:57
JoPe
Nedostane většinou správou IP adresu a jaku teda dostane, ked ne spravnu? Nema to nic spolocne s k…
MMnereg 29.01.2018 15:01
MMnereg
Co sa tyka vymeny da sa to vymenit, ale ten konektor moze byt privatny HP konektor, neni nikde prika…
MMnereg 29.01.2018 15:04
MMnereg
miniPCIe samozrejme standardizovane je, problem je jinde - v biosu ma nejspis ntb "whitelist" wifi k… poslední
lucifer 29.01.2018 16:49
lucifer

A Vendor Lock v BIOSu toho HP krámu zajistí, že tam jiné WiFi karty, než ta co tam dával HP (může jít i o více typů v rámci modelové řady NB) nepůjdou. Pro 5GHz v tom NB navíc nebudou připravené antény.
Pokud by karta byla opravdu špatná, tak jedině vyměnit za stejnou. Pokud je jen nekompatibilní s Windows 10 (což je klidně možné, protože ten NB se prodával Windows 7), tak to samozřejmě nepomůže.
Asi bych pořídil WiFi do USB.

Nedostane většinou správou IP adresu

a jaku teda dostane, ked ne spravnu?
Nema to nic spolocne s kompatibilitou, kompatibilne je vsetko. Ked to nefunguje tak bud je to SW problem (ovladace alebo iny SW) alebo HW problem (zavada, odpojena antena alebo nieco v HW nahovno). Z popisu v dotaze nie je mozne vyvodzovat ziadne zavery, skusil by som aspon ten linux ako uz bolo pisane a skontroloval by som ci to ma nejaku normalnu MAC adresu a ze co je na status page routra, ze ci teda vobec nieco vidi. Ale mozes trebars len vsade zadavat blbe WiFi heslo, lebo je iny layout klavesnice a Y-Z je prehodene, apod

Co sa tyka vymeny da sa to vymenit, ale ten konektor moze byt privatny HP konektor, neni nikde prikazane ze vyrobca musi cpat do notebooku konektory jak niekto iny, nemusi. Z toho dovodu moze tam mat trebars dalsi signal ktory iny vyrobca nema, na vypinanie apod. Z toho dovodu by som tam daval preistotu len karty z HP ntb. Ale teoreticky tam moze fungovat kadeco. Ale aj nemusi. Vnutro ntb neni nijak standardizovane

miniPCIe samozrejme standardizovane je, problem je jinde - v biosu ma nejspis ntb "whitelist" wifi karet ktere v nem muzou fungovat = pokud je karta jina, tak proste nepojede, byt fyzicky/po hw strance tomu nic nebrani. Resi se u ruznych notebooku ruznymi obelzickami, obvykle flashem upraveneho biosu. Takze bud sehnat presne ten typ karticky ktera je pro dany model notase, nebo ten upraveny bios.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru