Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kolik jader pro virtualizaci?

Zapomněl jsem to blíže specifikovat, takže ještě doplním.

Ano, měl jsem na mysli VMware Workstation, který by běžel na hostitelském PC s W8.1. Proto právě otázka, kolik můžu dát tomu virtualizovanému W7 k dispozici jader procesoru hostitelského PC.
Je mi jasné, že ten virtualizovaný nebude tak rychlý, jako kdybych pracoval s přímo s tím hostitelským. Jde mi pouze o to, aby ten virtualizovaný byl aspoň trochu svižný (což i s tím jedním nastaveným jádrem docela je), takže bych to rozdělil rovnoměrně - tedy 2 jádra pro virtualizovaný a mělo by to být v pohodě, ne?
Zajímalo by mě, jestli ten hostitelský PC používá i ta 2 jádra, která by používal ten virtualizovaný. Pokud ano, pak by ten virtualizovaný mohl místo 2 používat i 3 jádra a to jedno nechat hostitelskému. Nerozumím tomu dopodrobna, proto se ptám.

Větší bezpečnost je jen jeden důvod, proč mám v plánu to tak udělat. Pokud jde o současnost, už dlouho používám plnou verzi Sandboxie a na net lezu pouze v něm, taky pouze v něm instaluju všechny programy, které chci vyzkoušet. Je to velmi praktické, pak stačí smazat obsah toho jednoho sandboxu k testování a mám čisto.
To, proč mi nestačí pouze Sandboxie, což je mimochodem vážně šikovná věc, je, že některé aplikace zkrátka do Sandboxie nainstalovat nejde. Při instalaci vyskočí nějaká chyba, takže musím buď instalovat přímo do PC nebo do virtualizovaného. Taky jsem už zažil, že software spouštěný v Sandboxie se nechoval přesně tak, jako by byl spuštěný mimo něj.

Účet bez práv jsem taky chvíli jeden čas používal, ale to není ono, když se každou chvíli ptá na heslo. Co se týče toho obnovení po restartu - v mém případě to není možné, protože mám na PC otevřeno plno věcí, programů, záložek v prohlížeči a čekat na načtení všech karet po otevření prohlížeče nehodlám, proto PC dávám jen do režimu hibernace a třeba jednou za měsíc či dva ho restartuju.

Proto mě právě napadlo buď používat jen virtualizovaný PC, ve kterém bych se nemusel cokoli bát nainstalovat atd.

Anebo tedy na hostitelský PC mít pouze 3 softwary - Sandboxie, Chrome a VMware Workstation.
Chrome bych používal pouze v Sandboxie;
hry a užitečný software (vývojářská prostředí, grafické editory...) mít v jednom virutálním PC;
zbytek (testování a další potencionální rizika) cpát do druhého virtuálního PC.
Tento způsob se mi z hlediska nezaneřádění PC zdá ideální.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny