Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem teplota RAM 71°C v BIOSu po 10 min od spuštění?

Je normální aby ramky dosáhly pod 5-10 min zapnutí minipočítače do BIOSu teploty 70–72°C? Jde o přímo o údaj teploty RAM v visualBIOSu. Co jsem koukal, umístění Ramek je nešťastné totiž v půdorysu jsou téměř pod sebou, jen na obráceně straně PCB než CPU, téměř naproti (ale ne přesně pod sebou, ale asi sdílí 1cm pod sebou). A ke všemu jsou dokonce sloty "vrstvené", takže i RAMky jsou téměř na sobě. Vím, že v BIOsu obecně počítače víc topí než v OS v idle (což pořád nechápu, proč do BIOSu nejsou implementovány šetřící funkce, aby CPU nejel na max frekvenci a bez šetřících C-stavů, nebo napevno kdyby byl nějak zpomalen), ale nikdy jsem si jindy nevšiml, že by teplota RAM byla tak vysoká).

Po vypnutí byly teplé na dotek. Zatím jsem nezkoušel, jaká je teplota v OS. Ramky jsou 2x 8GB DDR4 SO-DIMM v Auto nastavení (2133, 1.2V)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ano, je to mini PC. to s tím pcb jsem psal z důvodu, že by mohlo být ohřívány spodkem CPU....,což je… poslední
valk 20.04.2018 14:05
valk

Ano, je to mini PC. to s tím pcb jsem psal z důvodu, že by mohlo být ohřívány spodkem CPU....,což je spekulace. Spíš jestli samy RAM o sobě nezáří hodně. Protože co jsem vždy sledoval, tak na ntb paměti ukazovaly 36-43°C. (mám jen zkušenost s DDR3L).

A to jsem četl že DDR4 přichází se zlepšením, že mají zjednodušenou komunikaci s PCIe zařízími (případně řadičem, nevím) a že mají spotřebu nižší o 40%.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru