Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak nejsnáze připojit byt k ISP

Zdravím poradňáky. Současný stav: tlf. přípojka, ADSL router U.S.Robotics, obsahuje print server. Jsou k němu připojeny tři, někdy čtyři PC a tiskárna. Anžto mě už nebaví platit tlf. společnosti, hodlám migrovat na WiFi připojení. Místní poskytovatel instaloval v baráku na každém patře AP, které mám hned za zdí. Kontroluje se údajně MAC adresa připojených zařízení a jakési heslo. Je mi jasné, že stávající ADSL router využít nelze, ostatně má už pěkných pár let (spolehlivé) služby za sebou. Trochu jsem studoval JaFiho články o mikrotiku, ale moje potřeby jsou poněkud netypické. Nepotřebuju šířit WiFi po bytě. Potřebuju jenom ty tři PC připojit kabelem k nějakému routeru a to celé luftem k ISP. Mám k dispozici krabičku TP-LINK TL-WR702N, i nějaký switch by se našel, ovšem přiznám bez mučení, že mám poněkud hokej v pojmech jako klient, bridge a WDS, takže budu vděčen za nakopnutí správným směrem.

Předmět Autor Datum
Technologia WiFi (IEEE 802.11) je najhorsie mozne pripojenie k internetu. Funguje to dobre iba so st…
Kilo.Viktor 02.02.2018 19:05
Kilo.Viktor
Vzálenost anten bude cca 1m, síla signálu přes 60dB, nejbližší další AP na stejném kanálu je o 30dB…
jirka44 02.02.2018 19:17
jirka44
Aj na 1m sa uplanuje rusenie. V case kedy druha strana nevysiela prijimac prijima vsetko v dosahu ci…
Kilo.Viktor 02.02.2018 19:22
Kilo.Viktor
Kdybych mohl natáhnout kabel, tak sem asi nebudu psát...
jirka44 02.02.2018 19:26
jirka44
Ked to uz potrebujes cez wifi, tak jedine specializovanym klientom, alebo klientskou wifi kartou. Vs… poslední
Kilo.Viktor 02.02.2018 19:38
Kilo.Viktor

Aj na 1m sa uplanuje rusenie. V case kedy druha strana nevysiela prijimac prijima vsetko v dosahu citlivosti prijimaca az do -95dBm a to moze byt na vzdialenost aj 10km (podla situacie a zisku anteny). Na 1m doporucujem natiahnut kabel. Na nom sa ziadne rusenia neuplanuju. Cez stenu to ani neuvazuj. Skreslenie aj silneho signalu zapricinuje vypadky paketov a to urcite nechces.

Ked to uz potrebujes cez wifi, tak jedine specializovanym klientom, alebo klientskou wifi kartou. Vsetko co je AP/router nema v rezime klienta schopnost zatlmit prijimaci zosilovac. Tuto vlastnost maju iba klientske stanice a robia to minimalne v 3 stupnoch podla signalu z AP (Lo/Med/Hi). Preto som spominal, ze mozes chytat okrem protistrany aj stanice hodne vzdialene. Bohuzial takto je navrhnute wifi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru