Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak dlouho trvá obnova do továrního nastavení?

Dob­rý ve­čer, chtěl bych dát no­te­book do to­vár­ní­ho na­sta­ve­ní se sma­zá­ním sou­bo­rů a za­jí­ma­lo by mě, jak cca dlou­ho ta ob­no­va bu­de tr­vat. A co jsem si pro­čí­tal ko­men­tá­ře, tak se pl­no li­dem ob­no­va za­sek­ne tře­ba při 18% a dál se to ne­hne... - https://wintip.cz/467-jak-obnovit-windows-10-do-tovarniho-nastaveni
Tak se ptám Vás, kte­ří má­te zku­še­nost - Ne­mu­sím se té ob­no­vy bát? :-D Dě­ku­ji
Jen pro do­pl­ně­ní: Mám Win 10 a ná­zev no­te­boo­ku je HP 15-bw027nc

Předmět Autor Datum
Pokud by obnova do továrního nastavení neprošla, pořád máš ještě možnost stáhnout si Windows 10 pomo…
Jan Fiala 09.02.2018 06:43
Jan Fiala
Najprv si s funkčným systémom stiahni originál ISO z ktorého vytvor na USB fleške inštalačné médium,… poslední
Nuda 09.02.2018 08:20
Nuda

Najprv si s funkčným systémom stiahni originál ISO z ktorého vytvor na USB fleške inštalačné médium, aby si mal v rukách aspoň nejakú-tú "sociálnu istotu". Potom sa pusti do pokusov s obnovovačkami, bo čert nikdy nespí.

Čistá inštalácia na zmazaný systémový oddiel dá tak 45 minút aj s poslednou záplatou W10. Len je tu záverečná onánia vyladiť systém podľa svojho obrazu, zbaviť bloatware, OneDrive, Apps, telemetrie, ceip, appraiser v Plánovači úloh a Registroch, proste vyladiť desinu ako raketu cestou PowerShell do finálnej a prívetivej podoby so záverečným nainštalovaním obslužného SW k práci.

Ideálne je vyčistiť samotné ISO pred inštaláciou, zbaviť ho Telemetrie, Defender, apod. brzdičov, špízingerov, hlásičov smerom do ústredia MS.

Preto sa vždy po tejto peripetii, vyrobí po nainštalovaní Image (bitová) záloha vyladeného, čistého systémového oddielu pod WinPE (nie live).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru