Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bootování PC ze sítě

Dobrý den,
dostal jsem se k několika počítačům, jejichž BIOS nabízí v možnostech bootování kromě klasických možností bootování jako HDD, optický disk, USB úložiště, FDD, ... mj. i možnost bootování ze sítě. Můj dotaz přihodně zní:

Jak nastavit bootování ze sítě? Co všechno je k tomu potřeba a co naopak potřeba není? Kam umístit systém, který se bude stahovat ze sítě a bootovat? V jakém formátu má být systém který se bude bootovat? Co je v PC do kterého se bude bootovat ze sítě potřeba a co naopak potřeba není? Jak to prostě celé nastavit a udělat aby to fungovalo? A jaké systémy jsou s tímto kompatibilní? Prosím Vás, mám s bootováním ze sítě nulové zkušenosti, jen uživatelské, že jsem to viděl a používal jako uživatel a fungovalo to, budte prosím při vysvětlování trpěliví. Děkuji moc.

Předmět Autor Datum
1. zjistíš si, jaký systém netbootu ty tvédesky podporují 2. pořídíš si server 3. nastavíš a otestuj…
touchwood 12.02.2018 05:45
touchwood
Bootovanie zo siete nema dnes velmi prakticky vyznam, snad len ked naozaj potrebujes nieco robit s p… poslední
fleg 12.02.2018 07:30
fleg

1. zjistíš si, jaký systém netbootu ty tvédesky podporují
2. pořídíš si server
3. nastavíš a otestuješ si server (to předpokládá načíst manuál)
4. vesele bootuješ.

Kompatibilní jsou v podstatě jakékoli OS, u kterých to dává smysl.

P.S.: čekáš-li, že dostaneš kuchařku, jsi na omylu, protože toto není problém typu "nefunguje myš," ale komplexní problematika, o které (zřejmě) nemáš ani páru. Takže až narazíš při studiu na nějaký konkrétní problém, přijď, milerádi ti poradíme.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru