Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Správce zvuku Realitek HD na linux ?...

Dobrý den.. Včera mi začli blbnout windows... Nefungovali mi a byli nějaký potíže...
Proto jsem přeisntalovala na Linux Peppermint... Ale mám tu jeden větší problém..
Mám notebook a notebook má pouze 1 jack.. Jedná se o notebook asus..
Sluchátka mají jenom jeden jack ale mají v sobě mikrofon ve windows jsem na to měla aplikaci z návzem Správce Zvuku Realitek HD... Kde jsem si mohla nastavit jestli chci sluchátka z mikrofonem a nebo pouze sluchátka.. Ovšem na linuxu tahle aplikace neexistuje tak se chci zeptat jak udělat aby mi počítač opět snímal můj mikrofon ze sluchátek.. Jelikož můj mikrofon v notebooku příšerně šumí a je nekvalitní... Prosím o nějakou kladnou odpověď... Přeji hezký den.

Předmět Autor Datum
Neznam odpoved, ale obecne: Bud na to ma Realtek svoji aplikaci i pro linux, nasla bys to na webu R…
RedMaX 12.02.2018 14:20
RedMaX
Děkuji ale moc se v počítačích nevyznám :D Jenom přece blbá holka... Chtělo by to nějakou odpověď co…
Baruška12 12.02.2018 14:44
Baruška12
Nainstalovat zpátky Windows. Když hlásí potíže, chce to přečíst ta slova a opravit to.
karel 12.02.2018 15:43
karel
Souhlasim s karlem, linux je hodne o uceni, nikdo to za tebe neodre, musis na manualove stranky dist…
RedMaX 12.02.2018 20:35
RedMaX
linux je hodne o uceni, nikdo to za tebe neodre, musis na manualove stranky distribuce a cist a ucit…
Rce.. 12.02.2018 21:33
Rce..
Neplacej jatrama a radeji tazatelce linuxem nedotcene porad tak, aby tomu rozumela. Zaroven me vyved…
RedMaX 13.02.2018 10:09
RedMaX
na to som zvedavý aj ja,pretože nejaké jednoduché riešenie hodné pre absolutneho začiatočníka neponú… poslední
audax 13.02.2018 15:34
audax

Neznam odpoved, ale obecne:

Bud na to ma Realtek svoji aplikaci i pro linux, nasla bys to na webu Realteku v nejakem supportu, kde se daji stahnout ovladace k tve zvukovce nebo pripadne i na webu Asusu na strance stazeni ovladacu pro tvuj notebook. (Co ale vim, tak Asus podporuje u svych notebooku jen Windows nebo minimalne driv to tak bylo, neznam uplne aktualni situaci.)

Nebo bude nejaky open-source ovladac primo v jadre, potom by to fungovalo okamzite a mela y pro to existovat i nejaka aplikace na prepinani v tve distribuci linuxu a nebo sice existuje nejaky open-source ovladac a aplikace, ale musi se doinstalovat.

Kadopadne ja, kdybych toto chtel vedet, tak jdu na oficialni forum tve distribuce linuxu, uvedu tam presny typ noteboku a poptam se na zminenou vec, nikde to nebudou vedet lepe.

---

Jinak se ale spis domnivam, ze notebook bude koncipovan jako v zasade jen pro Windows a ze nemusi tahle vec nutne pod linuxem fungovat.

Souhlasim s karlem, linux je hodne o uceni, nikdo to za tebe neodre, musis na manualove stranky distribuce a cist a ucit se. Dost se divim, zes nezvolila Ubuntu, ktere ma manualy i pro lajky a maji forum v cestine, kde je hodne lidi a je sance, ze s problemy zacinajicim uzivatelum pomohou.

Jinak, pokud se ti to da slozite, tak proste preinstaluj Windows.

na to som zvedavý aj ja,pretože nejaké jednoduché riešenie hodné pre absolutneho začiatočníka neponúka v podstate nikto ,jedno z jednoduchších je napr. t uhttps://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Linux-4.11-Sound-Updates ...ale je len pre obmedzené typy realtek kodekov,ktoré bývajú integrované v bežných produktoch,u iných ,hlavne starších je nutné vedieť obvykle pod linuxom skompilovať zdrojové kody a odladiť ich na konkrétnej hw zostave,a to určite nieje pre absolútneho laika a začiatočníka,takže je otázne,kto zaspal 10 rokov.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru