Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nefunguje podsvícení displeje - je to opravitelné?

Asus X554L
Windows 10

Zdravím, na notebooku mi nefunguje podsvícení obrazovky. Samotné LCD jede, když na něj posvítím třeba lampičkou tak je normálně vidět obraz. Možná bude problem v kabelu, protože když jsem sundal kryt a zavrtěl kabelem, začalo to fungovat.

Jak to vlastně funguje? To je jako pod LCD nějaký LEDpásek který to osvětluje? Popř. je to nějak řešitelné nebo je potřeba vyměnit komplet celou obrazovku?
Díky za objasnění ;-)

Předmět Autor Datum
Ano, pod LCD je podsviceni, ktere ti tam sviti lampickou z druhe strany. Kabel je pravdepodobne bud…
gilhad 16.02.2018 13:37
gilhad
pravděpodobně dle stáři notebooku již bude mít LED podsvětlení. nejdříve je dobre zkusit, jestli je… poslední
Uss 16.02.2018 17:19
Uss

Ano, pod LCD je podsviceni, ktere ti tam sviti lampickou z druhe strany. Kabel je pravdepodobne bud poskozeny (prelamane vodice napajeni lampicky), nebo nedrzi dobre v konektoru (nebo je nejaky z konektoru castecne urvany, taky se obcas podari).

Pokud je jen spatne zastrceny, tak zastrcit lip, pripadne prilepit (napr. paskou), aby nevypadaval. Pokud je zlomeny, vymenit kabel, nebo natahnout kus dratu misto poskozene zily. Rekne se to snadno, udelat to muze byt fuska a kdyz to udelas blbe, muzes si tim poskodit/znicit jak LCD, tak i notebook. Buransky fix je natahnout za LCD nejake osvetleni, ale i to se musi umet (a navic to LCD nesmi mit nepruhledny spodek).

Je znacna sance, ze vymena obrazovky, nebo odborna oprava nakonec vyjde rychleji a lepe, nez pokus o amaterskou opravu - ony jsou ty veci v NB dost titerne a nejsou stavene na moc velke opravy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru