Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Arduino rozdvojenie displeja

Prosím pomozte mi z jedného displeja napojiť ďalší . Mám to takto po kope a chcel by som este jeden displej do vedlajsej miestnosti. Kupim taky displej aj na bazosi? Ako ho najdem? Bude mi to fungovat? Presne to iste chcem aby zobrazoval ale v druhej miestnosti vzdialenej cca 5m . Tu su foto https://imgur.com/a/CitXS

Ďakujem pekne za pomoc.

Předmět Autor Datum
IMHO jde o variaci na toto tema (cti nejspis kopii) https://www.dfrobot.com/wiki/index.php/Arduino_L…
gilhad 16.02.2018 13:28
gilhad
Asi by bylo mozne to tam proste prsknout paralelne a spolehnout se, ze nikdy nikoho nenapadne stisk…
Michal 123 16.02.2018 15:55
Michal 123
ANO asi by to mohlo fungovat, pokud bys vsechny dulezite konektory vyvedl na (radeji stineny) kabel…
Michal 123 16.02.2018 19:40
Michal 123
Nikde neviem taku schemu najst. Vedel by mi ju niekto vytvorit?
Michal 123 17.02.2018 14:15
Michal 123
Hned ten prvni odkaz (jen to tu nejak blbne, patri k tomu i ta zavorka): https://www.dfrobot.com/wik…
gilhad 17.02.2018 14:52
gilhad
Ok takze prepojim tych 7 kablov d4 - d10 + napajanie ktore je kde? Alebo treba pouzit externe? Utiah…
Michal 123 17.02.2018 16:17
Michal 123
Napajanie budu len dva kabliky + a - nie? poslední
Michal 123 18.02.2018 11:06
Michal 123

IMHO jde o variaci na toto tema (cti nejspis kopii) https://www.dfrobot.com/wiki/index.php/Arduino_LCD_KeyPad_Shield_(SKU:_DFR0009) https://aukro.cz/lcd-keypad-shield-1602-arduino-novinka-6923209524?gclid=EAIaIQobChMI8Z2G3rKq2QIVjrztCh0PxAKYEAQYASABEgJs8vD_BwE https://www.google.cz/search?q=lcdkeypad+shield

Pravdepodobne (pokud se zastrkava do toho Arduina) tak pouziva radu pinu (A0, D4-D10, napajeni), ktere bys musel do te vedlejsi mistnosti dotahnout. 5m uz muze (ackoli nemusi) udelat na dratech docela zajimave ruseni, pokud nejsou stinene - zalezi kudy bys to vedl a co vsechno vede okolo.

Kdyz se takhle ptas, tak predpokladam, ze sis to nestavel sam (i kdyz vzhled vypada hoodne amatersky) a ze by pro tebe nebylo zcela jednoduche tam neco priletovavat tak, aby to drzelo a neprekazelo.

Co je horsi, potrebujes nejspis udelat i to cteni tlacitek a pokud to je prez odporovy delic, tak ti to vedeni v tom nadela peknou paseku a tlacitka nebudou moc spolehliva (a to ani ta puvodni).

Asi by bylo mozne to tam proste prsknout paralelne a spolehnout se, ze nikdy nikoho nenapadne stisknout tlacitka v obou mistnostech naraz (ne, ze by to vyhorelo, jen by to cetlo nesmysly).

Osobne bych alespon ta tlacitka vedl na jiny pin, ale to znamena zasah do programu a predpokladam, ze zdrojovy kod nemas, zmeny si sam neudelas a nenahrajes a pak to neodladis (pokud ti krivdim, omlouvam se).

Takze ANO, sezenes to poruznu na "tech ruznych internetech", bude se tam toho valet tuna. ANO asi by to mohlo fungovat, pokud bys vsechny dulezite konektory vyvedl na (radeji stineny) kabel - tedy asi tak aspon 10-ti zilovy a na druhe strane je vsechny spravne pripojil.

Ale tak nejak si nemyslim, ze ti to doopravdy fungovat bude, pokud se ptas timto zpusobem, protoze udelat drobnou chybu je prilis snadne a znicit to arduino taky neda zase tolik prace. Na druhou stranu to muze byt prima zabava a cena taky neni nikterak likvidacni.

Asi by bylo mozne to tam proste prsknout paralelne a spolehnout se, ze nikdy nikoho nenapadne stisknout tlacitka v obou mistnostech naraz (ne, ze by to vyhorelo, jen by to cetlo nesmysly).

Ake tlacitka?
Tlacitka nepotrebujem. Ide mi len o ten obraz. A nebude to ani 5m. Pouzil by som lan kabel tieneny. Nemam problem mikroletovackou priletovat par kablikov. Pokial by to tak fungovalo ze len kupim displej a farbu na farbu naletujem tak to by bolo pre mna TOP. Pokial by sa dalo este vynechat z tych farieb tie tlacitka tak by tk bolo idealne. Naozaj mi ide len o to co je na displeji. A davat tam kameru mi pride predrazene a nie moc rozumne riesenie.

ANO asi by to mohlo fungovat, pokud bys vsechny dulezite konektory vyvedl na (radeji stineny) kabel

- toto presne mi staci vedieť ktore su tie konektory aby som mohol paralelne priletovat ten druhý displej. Netreba mi aj tie tlacitka potrebujem len ten obraz co je na displeji.
Moc krát ďakujem za pomoc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru