Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "pseudo"ochrana flashky v jiném uživ. účtu

Ahoj, sháním způsob jak ochránit* flashku, ji mám zapojenou v PC a pak se přihlásí v daném PC jiný uživatel (je jedno ,zda já se odhlásím nebo dojde k přepnutí), aby nový uživatel k ní neměl přístup (prakticky, že by se třeba nezobrazila v připoj. jednotkách – to by bylo věcí , jestli API windows tohle umí, pokud by to deamon zavolal).
* Snad je jasné, že cílem není dokonalá ochrana flešky, ale jen něco na způsob security by obscurity. Jelikož flashka je nešifrovaná, tak by to ani nešlo. Prostě by stačilo, když by třeba si daemon poznamenal, pod kterým userem došlo k připojení (nevím, zda na flashku to nějakého "lockfile" nebo lokálně podle nějakého uuid usb), a pak při loginu by se před přístupem flash jen ověřilo, zda takto poznačená není. Samozřejmě k ostranění zámku by došlo při "bezpečném odpojení" nebo automaticky při logoutu, aby taky šla flash někdy jindy přečíst.. Stačilo by to, aby to fungovalo jen na 1 PC (takže si "útočník" flashku klidně může připojit do jiného NTB, kde daný SW neběží, to mi nevadí.)

Předmět Autor Datum
Jedine účinná je HW ochrana. Tieto flešky sú drahý špás. Do flešky sa ti pod nejakým distrom (Linux)…
Ahasver Chamachir 17.02.2018 09:08
Ahasver Chamachir
Proč ji nevytáhneš? poslední
Jandak 17.02.2018 14:15
Jandak

Jedine účinná je HW ochrana. Tieto flešky sú drahý špás. Do flešky sa ti pod nejakým distrom (Linux) iného OS každý pako dostane, aj keby takúto vec Windows dokázal.

Súbory na fleške si hoď do zipu. Zip archív 2x zahesluj, napr. pod archivátorom WinRar, prípadne v Total Commander vybavený vhodnými pluginami.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru