Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zabránit všem stránkám v modifikaci schránky ("Více na:...)"

Jak zabránit stránkám (všem globálně, s možností dát vyjímky, kde by to bylo užitečné), aby mohla hackovat schránku, při kopírování? Jde to například na idnes, zive, atd. Nějaké řešení mám, ale není ideální:
- mohu si v ublock dát pravidlo idnes.cz,zive.cz##script:inject(abort-on-property-read.js, document.selection) Nevýhoda: Filtr script:inject musí mít specifikovanou stránku(y) (nemůže to být jen ##scr...) , tudíž bych tam musel napsat (nekonečný) seznam všech domén - nerealizovatelné. Pointa je, že chci ,abych nemusel jak votrok při každé návštěvě stránky kontrolovat, zda náhodou nehackuje schránku a přidat ji do seznamu domén tohoto filtru.
- mohu globálně zakázat skripty a inline skripty, ale je to moc drsné řešení - příliš drsné řešení, dělá to "víc" než chci ( znemožní to skripty kompletně), a i přesto, že většina (nebo spíš část )stránek je bez skriptů nejen vizuálně funkčních, ale i méně nároačná a odříznou se hnoje řešené javascriptem, tak to prostě rozbije nějakou část stránek . Výsledek -nepoužitelné - nechci pak u každé stránky jak votrok zakazovat vypnutí JS.


Jaké je tedy řešení?
Pokud vím, žádný browser ( co třeba Otter Browser, Vivaldi, Brave - nevím) nemá tohle v nastavení a neuměly ani před érou osekání nastavení minimumum před chrome. (Paradoxní je, že chrome://flags, je naopak dost rozsáhlé, ale spíš se týká ladění a výkonu a experimentů, nikoliv "běžných věcí kolem html.))

Existuje nějaké rozšíření, které by tohle rožšířilo možnosti browseru, aby šly tyhle funkce zakázat (ten oxymoron)?

Pozadavky jsou 2: aby to fungovalo na všech webech (bez nutnosti tam připisovat nekonečný seznam domén na internetu) a aby bylo možné některým doménám dát vyjímku (pokud možno trvalou či dočasnou po nějkou dobu/do zavření) . V tomhle ublock je povedený: jednak koncept dočasnosti (pravidla jsou dočasná a trvalá) a hiearchie (globální a lokální + priorita)
tedy v podstatě něco jako ublock, ale ne na http requesty, ale na featury browseru

Nebo nic takového neexistuje a jediné řešení je si napsat nějaký userscript?
To samé (na všech webech, s možností jednolivých vyjimekú: nastavení refereru, deaktivace cookies s určitým jménem, vypnutí webgl (weby nepotřebují povolit přístup k webgl jako k kameře, geolokaci), vypnutí beacon requestů, vypnutí websocketů,, vypnutí iframe (zvlášť z třetích stran a první strany ), určitě se najdou i další věci

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny