Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční ethernet - detailnější popis

Zdravím, narazil jsem na problém s internetem po přestěhování domácího pc do něměcka (nevím jestli má vliv co je zač poskytovatel, ale radši uvádím) a to takový, že po připojení ethernet kabelu se na vteřinu připojí a hned odpojí (hláčka prostě odpojený ethernet cable) cyklus se opakuje do nekonečna, jednou za minutu se připojí, uvede název modemu a hned odpojí. Logicky jsem šel krok po kroku, ethernet kabelů mám doma několik, všechny se chovají stejně, přítelkyně PC jede internet bez problému přes stejný modem, ale pro sychr jsem zkusil i záložní modem (stejná značka, poskytovatel tu dává dva) a nakonec jsem koupil za pár éček Net kartu, abych měl jistotu že ta moje prostě neodešla... diodka svítí, ale bohužel stejný problém. Projel jsem ještě ovladače motherboard a i zvlášť net karty na ní a net karty co jsem připíchnul dnes. Bohužel beze změny. Napadá mě akorát znovu zainvestovat a koupit USB 3.0 switch na ethernet, ale nevim jakej je na to spoleh, a navíc si myslím, že musí být nějaké jiné řešení, ale spíš jenom něco přehlížím.

Abych nezapomněl, mám doma čudl na wifi, přes to internet fachá bez problému ze stejného modemu, akorát je to tedy přiškrcený na 20/2, u čehož mi je trochu líto zůstávat, internet tu je 100/20.

Díky za každou pomoc.

Předmět Autor Datum
Musíš správně nakonfigurovat PC anebo "modem" ...
dsa 22.02.2018 19:32
dsa
To jsem pochopil, něco konkrétnějšího?
Tripley 22.02.2018 19:37
Tripley
Můžeš zkusit na PC nastavit konfiguraci TCP/IP na "auto", DNS na 8.8.8.8.
dsa 22.02.2018 19:49
dsa
Provedeno bez výsledku, ale díky. Ještě nějaký jiný nápad?
Tripley 22.02.2018 20:13
Tripley
Příkaz ipconfig /all a porovnat nastavení u sebe a u přítelkyně. "USB 3.0 switch na ethernet" je co…
host 22.02.2018 19:50
host
https://www.amazon.de/Ethernet-unterst%C3%BCtzt-geeignet-kompatible-Betriebssystemen/dp/B076S7H5RG/r…
Tripley 22.02.2018 20:05
Tripley
To je síťovka do USB. IMHO bude stejnej problém, protože ti ani jiná síťovka nepomohla. Než budeš ku…
Prasak 22.02.2018 20:11
Prasak
Teoreticky kdyby to blokoval nějakej malware nebo nějaký podobný svinstvo tak bych to měl být schopn…
Tripley 22.02.2018 20:16
Tripley
Ano, třeba drivery. A když budou blbý, tak ani safe mode ti nepomůže. Nahodit Slax na flashku není n…
Prasak 22.02.2018 20:24
Prasak
Spíš bych na to šel od kořenu problému, podíval bych se do wiresharku, co líta po síti po připojení… poslední
ke kořenu problému 23.02.2018 21:04
ke kořenu problému

To je síťovka do USB. IMHO bude stejnej problém, protože ti ani jiná síťovka nepomohla.
Než budeš kupovat nějaký další blbosti, zkus nabootovat nějaký live Linux, např. Slax, snadno to dáš na USB flashku a nabootuješ z ní. Pokud se dostaneš ze Slaxu na net, tak máš softwarový problém.

Teoreticky kdyby to blokoval nějakej malware nebo nějaký podobný svinstvo tak bych to měl být schopnej ověřit čistě ze safe mode windowsu ne? Bootovat linux se mi moc nechce čistě proto že jsem to nikdy nedělal. Nebo softwarovym problémem myslíš drivery? Každopádně bezdrát šlape.

Spíš bych na to šel od kořenu problému, podíval bych se do wiresharku, co líta po síti po připojení (tobě i přítelovi, kterému to jde). Podle toho, co čtu za "POPIS" " připojí a odpojí", bych to viděl na nějakou speciální konfiguraci sítě (na tvém konci nebo u strany operátora). Otázka je proč jí to chodí. Nastavovala něco speciálně (IP, autentizaci)? Jde o nějaký běžný připojení nebo modem je od providera nebo jak je fyzicky řešeno připojení (třeba jestli jde do bytu rovnou ethernet, pak ale nevím co je to za ")modem". Nemáš nastaveno naopak ty něco atypicky(například sis nastavoval předtím ručně IP, které teď samozřejmě bude chybné) - to bych taky prozkoumal IP tvé i její.

Napadá mě ještě další věc, jestli operátor nějak pozná neb omezuje připojení na 1 PC... to nevíme, ale jde to obejít další vrstvou NATu. Děje se to tak, jestli se ty připojuješ jako první nebo až druhý?

Další otázka, zda to dělá pořád nebo od nějaké doby

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru