Předmět Autor Datum
Pre bežného používateľa nemá žiadny prínos DDR4. V prípade kompresie alebo prevodu videa, prípadne p…
pme 03.03.2018 15:21
pme
- Ano, v nekterych pripadech, muze byt rozdil ve sdilené pameti, vykon IGP jit citit, zpravidla DDR4…
XoXoChanel 03.03.2018 15:35
XoXoChanel
Ďakujem za rýchle odpovede... Nie som nejaký náročný užívateľ, moc sa v týchto technických veciach n…
cero 03.03.2018 16:32
cero
Nie, nevymeníš ich za DDR4. poslední
Julo5 03.03.2018 17:11
Julo5

- Ano, v nekterych pripadech, muze byt rozdil ve sdilené pameti, vykon IGP jit citit, zpravidla DDR4 ma vysi frekvenci, tak vykon se tyka predevsim aplikaci které jsou na této frekvenci zalozeny, at je to rozdil 5 FPS, nebo 5s v nasteni, zpracovani neceho, stale to ale nejaky rozdil je;
- Hlavne u zarizeni jako NTB, kazdé % vykonu navic se vzdy hodi, muzes li zakoupit za tu samou cenu, NTB s DDR4 tak ho zvol pred DDR3.

TiP ~DDR3 vypovida i o tom, ze nebude zrovna osazeno nové jak "CPU" tak "IGP" (jako ti jiz pisu jednou vyse rychlost vypoctu pres IGP na DDR3 vs DDR4 poznat jde), u DDR4 budes mit alespon minimalne x@LAKE
* Predstav si to jako grafickou kartu, tam mas také frekvenci pameti, u IGP tuto frekvenci dela RAM, jelikoz sdili s IGP, ram tvori jeji VRAM.

Ďakujem za rýchle odpovede... Nie som nejaký náročný užívateľ, moc sa v týchto technických veciach nevyznám. Som študent, ale chcem kvalitnejší ntb, ktorý vydrží aj väčšiu záťaž. A takisto chcem niečo čo vydrží dlhšie ako 2 roky a bude stále rýchly. Tento ntb sa mi zdal vhodný. Tak ak v tých DDR nieje nejaký veľký rozdiel a nevplýva to tak na výkon tak je to v pohode.
-ešte jedna otázka: Ak by som sa neskôr rozhodol DDR vymeniť za DDR4, dalo by sa to? V prípade tohto ntb?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru