Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vypálit 96kHz/24bit hudbu (stereo / multichannel)

Takže z praktického hlediska mohu CD audio vytvořit i tak, že tam dám třeba 1 GB hudby, která ale nepřesahuje požadovaných 80 minut a nezmění se kvalita a celkově nedochází k deformaci zvuku apod...?

Jaktože tedy CD audio může obsahovat nahrávky do 80 minut bez ohledu na to, zda jsou kapacitně větší jak kapacita disku (700 MB)?
Z logického hlediska přece když má něco více jak 700 MB (třeba 770 MB), tak to na disk nevleze a nebo vleze, ale začne to ubírat kvalitu nahrávek. Přitom opravdu na forech mám potvrzeno, že když má místo 700 MB třeba 770 MB dané nahrávky, ale mají do 80 minut, je to v pořádku a nedochází k žádné změně kvality, zkrátka se nahrávky nahrají na disk v CD kvalitě 44,1 kHz / 16 bit i přesto, že mají více jak 700 MB.

Proto pořád nechápu, na jakém principu to funguje. Takže kdybych dal na CD, ze kterého bych vytvořil CD-audio třeba 2 GB hudby, které by ale měly 79 minut, bylo by to o.k.? Kam se ztratí tedy ta ,,kapacita" přesahující 700 MB, když záleží jen na minutách v požadované kvalitě?

Snad neotravuji otázkami a snad chápete mou úvahu, popravdě potřebuji pochopit ten princip, abych věděl, zda si mohu dovolit vypálit DVD-audio tak, že třeba na něj dám větší kapacitu (třeba 7 GB) i přesto, že kapacitně má DVD 4,7 GB, avšak nebudu dělat DVD datový disk, ale DVD-audio, jak jste zmiňoval rozdíl mezi CD-Audio a CD datový disk. Proto je tato informace a princip důležitá ;)

Díky

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny