Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vypálit 96kHz/24bit hudbu (stereo / multichannel)

Děkuji Vám moc za doposud podané rady a informace.

Měl bych na vás ještě jeden, pro mě důležitý dotaz:

Měl bych takový dotaz. Týká se to napůl lidí rozumící počítačům a zároveň hudbě a formátům hudby jako SACD, DVD-audio a podobně.
Z nejmenovaného zdroje jsem sehnal již několik Hi-res nahrávek, na které si potrpím. (hudba s 96khz/24bit) a podobně. Tyto nahrávky byly staženy buď pouze ve formě jednotlivých nahrávek (flac, wav), nebo ve formě DVD-audia.
Také někdo ze SACD vytvořil bluray a tímto směrem směřuje i můj dotaz:

Zajímalo by mě, jak vytvořit z jednotlivých wav nahrávek bluray (bluray disk / strukturu)? Takto jsem totiž stáhnul spoustu nahrávek, které do formátu bluray určitě lze předělat, respektive určitě jde, když jdou stáhnout od uživatelů z nejmenovaného zdroje, ale oficiálně v takových formátech nevychází. Jelikož ale běžný bluray obsahuje právě video a obraz stopu v jednom - ve formátu ,,m2ts", nevím, jak to dotyční lidé, kteří to poskytují na nejmenovaných zdrojích ke stažení, dělají.

Ti, kteří znají bluray, určitě vědí, že jako ostatní disky (DVD, CD, DVD-audio...) mají svou specifickou strukturu složek s různými formáty a to z nich pak dělá plnohodnotný disk.

Takže stažené nahrávky (z té stránky) jsou tedy ve formátu m2ts, zkrátka jako na bluray, jenže jak to vytvořit? A celkově jak vypálit a vytvořit bluray disk právě z hi-res nahrávek? Přidávám několik screenů, jak to myslím, kdyby mi někdo nerozuměl.
Zkrátka bych rád vytvořil bluray disk z wav souborů, ovšem samozřejmě bluray disk má svou vlastní strukturu složek a formátů, které právě nevím, jak získám. Nějakým softwarem, který rovnou vytvoří hotový bluray?

Přidávám screeny, jak jsem stáhl například Shania Twain (tohle je uděláno ze SACD) ale to je v podsatě jedno. Když mohu udělat z wavu i DVD-audio, tak mohu udělat i bluray, otázkou je - jak?

Bluray obsahuje tedy složky BDMV a CERTIFICATE. Pokud rozbalím BDMV, jsou tam složky STREAM, PLAYLIST, CLIPINF, BACKUP - no a pokud otevřu ten STREAM, tak ten obsahuje jednotlivé soubory ,,obraz-zvuk" zkrátka jako na bluray. Všechny ty složky samozřejmě obsahují to, co obsahovat mají, jako na bluray disku, jen uvádím příklad, že ve STREAM jsou pak ty jednotlivé soubory jako na bluray disku - obsahující třeba menu s písničkami a pak to důležité ,,00005" - soubor všech hi-res nahrávek ve stereo a ,,00006" všechny nahrávky v multichannel (hi-res - 96/24). No všechny tyto soubory jsou ve formátu, který je právě na bluray, a to zmiňovaný m2ts. Zkrátka vše je totožné se strukutoru bluray, je celkem nepodstatné zmiňovat ostatní, každopádně můj dotaz zní, jak z takových wav souborů a celkově z jakékoliv hudby udělat přesně takto BLURAY disk?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny