Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vypálit 96kHz/24bit hudbu (stereo / multichannel)

Dobrý den.
Tímto bych poprosil hlavně ty, kteří rozumí jak mě, tak celé problematice.

Jelikož jsem velkým milovníkem jak kvalitního obrazu (filmy), tak hlavně kvalitního zvuku (hudby). Zkrátka si libuji na kvalitním audiu, a to buď SACD - super audio CD, DVDA (DVD audio), HD-master audio (to platí spíše pro bluray zvuk), a celkově Hi-res (High resolution) nahrávky, které mají alespoň 96kHz/24bit (teoreticky za Hi-res považujeme i 44,1kHz/24bit). Zkrátka a dobře, dotaz směřuje k tomu, jak tyto kvalitní audia vypálit na určité nosiče. I když jsem milovník kvalitního zvuku, jak jej dostat na nosič, už tak neznám. Je samozřejmé, že běžné (audio) CD může obsahovat max. 44,1 kHz a 16 bit, více se na něj nevejde.

Tímto bych se rád tedy zeptal na dva dotazy:
a) Jak a na co (na který nosič - DVD,...) vypálit 96kHz/24bit nahrávky, které jsou třeba "pouze" ve stereu
b) a jak vypálit nahrávky 96kHz/24bit, které mají multichannel (vícekanálový zvuk) (5.1). - Jde o to, že vlastním některá alba (SACD) s multikanálovým zvukem - například Od Jamese Hornera filmovou hudbu k Titanicu, dále třeba SACD v multikanálovém zvuku od Shanii Twain a podobně. Do PC jsem si z těchto alb tyto nahrávky převedl do WAV formátů (bezztrátového nekomprimovaného) a v PC tedy není problém tyto formáty a hudbu kdykoliv přehrávat a poslouchat (ať už stereo či vícekanálový zvuk 95kHz/24 bit atd...)

Chci se tedy zeptat, jak vypálit tyto HD nahrávky na požadované nosiče (nejspíš minimálně DVD a více).

((no a bod c) v podstatě navazuje na bod a) a b), akorát s rozdílem, že obsahují i videa - a to se týká DVD audio. Jak vypálit DVD audio?)) - ale primárně potřebuji vědět dotaz a), b)

Děkuji mnohokrát za případnou radu, pomoc.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny