Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je možno zobrazit-načíst soubory vypracované v Corel Draw v Libre Office Draw včetně popisů, textů?

Občas potřebuji otevřít a pracovat s výkresy a schematy, zpracovanými kdysi v Corel Draw, jenž jsem měl ve verzi 4, v roce 1995, oficiálně koupený. Pochopitelně tato verze již na současných počítačích nefunguje, není kompaktibilní.
Současné verze Corelu jsou však již dostupné pouze za poměrně vysokou cenu a tak používám pro otevření a práci s těmito starými soubory a i pro současné nové kreslení Libre Office Draw, který je free a možnosti i práce je s Corel Draw podobná.
Ty staré výkresy v Corel Draw (ve verzi 4) dokáže LO Draw bez problémů načíst a dokonce s nimi i dále pracovat a dokonce je pak převést i do plně hodnotného formátu .pdf, čitelných na většině PC (což je výborné a praktické a nevím zatím o žádné aplikaci, která to dovede), ale neobjeví se v nich popisy/texty/kóty, což je velká škoda.
Nevíte někdo, proč to tak je a zda není nějaká možnost, jak toho dosáhnout?
Případně neznáte někdo nějakou free aplikaci, jež by dokázala tyto soubory, zpracované v Corel Draw-u, otevřít kompletně a případně s nimi i pracovat?
Měl jsem instalovánu sice poslední verzi Corelu, ale byla pouze na zkušební dobu a už mi byla zablokována.
Za odpovědi díky.

Předmět Autor Datum
Nevím zda Libre Office Draw. Corel Draw používal vektorovou grafiku. Měl by jít načíst třeba ve free… poslední
Jan Fiala 08.03.2018 09:04
Jan Fiala

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru