Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešenoAnketa Jakej monitor 24 VA vs IPS

na newegg.com a na tu cenu píše dost lidí mrtví pixely

• Kde ze tam pisou o mrtvych pixelych ?? https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824475006 (pozor existuji 2 verze 'G24' a drasi tvuj 'Optix MAG24C ')
• CZ recenci, jsem nasel jen na : CZNEWS (Uvedeny model, jsem mel k dispozici 24 i 27, tusim ze nekde okolo vanoc sem tady nechaval i nejaké screen a mrtvy pixel nemel ani jeden (ano, chtelo by to rozbalit tech monitoru alespon 5 k porovnani pixelu), ono je to pak od kusu a mrtvy pixel hrozi u kazdého monitoru, az u monitoru se zarukou 0dead pixel..(az u tech nejlevnejsich, se s dead pixel tedy osobne potkavam spis min a min, tedy alespon o proti nabidce, jaka byla pred 5 roky, kde alespon zde za 3/5 pixely se vztahovala zaruka na novy monitor..)[/i]

• V CR neni, ze obednane zbozi, muzes do nekolika dnu vratit ?
* Myslim, cas na zmenu rozhodnuti, zde to jde (muzes rict NEVYHOVUJE a poslat ho zpatky), tak v Cr by to melo jit snad taky..
Jestli sem ti je doporucil je proto, ze jsem je zkusil a za tu cenu a tvé pozadavky jsem byl nazoru, ze by to mohlo byt prave presne ono co hledas.

• Jinak 21:9 monitory se ti nelibi-nevyhovuji ? (takovy ty trochu delsi)
* Hodne filmu (cinema) je vlastne ve formatu 21:9..

• Ja treba pouzivam nekolik formatu a rozliseni zaraz :-p
* Vsechny maji neco dosebe, naky +, naky -.
[81614-mv-png]

PS : Jo ja vim, ono to neni sranda zvolit tzv "ten nejlepsi", prece se na to budes divat denodene nejakych par let, tak ta volba neni zkrtka jednoducha.
• Jestli se vyhybas [IPS] kvuli prosvicenym rohum, vsechny IPS to nemaji, u nekterych je te neexistujici, navic to jde videt jen kdyz je cela obrazovka cerna, u normalniho uzivani to videt ani nejde.
U [IPS] monitoru (jako matny, bez svetelnych odlesku 24 palcovy EIZO FlexScan EV2450-GY nebo poripade model -BY), ktery bych urcite doporucil tem co pracuji treba s upravou fotografii, Photoshop, Video etc, ktery jde na nejakych 15W (jen mohl mit o chlup lepsi pozorovaci uhly), nebo 2K@1440 "25" palcovy BenQ PD 2500 na 60Hz, coz je pro 6 gigabytovou GTX@1060 pro hrani na 2K akorat.

• Mezi prvni trojku vyrobcu mam LG, ktery nema vubec spatné vyrobky a to i televize, vlastni panely, ale i [AOC] nema spatné monitory 2K@1440p (jako Q2775), samozrejme zalezi od kusu, ale celkove nejsou spatné, kde se muzeme setkat i s docela kvalitnim osazenim.
U mladych znacek, se muzeme casto setkat s kvalitnim osazeni, kde kvuli kokurenci (ktera osazuje presne vse spocitané na 3 roky chodu), kvalitnejsi soucastky, jinak by zakaznik nemel duvod zvolit X pred znamejsim treba [ASUS], dle urcitého marketingu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny