Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem doplněk/userscript: zkopírování textu místo odkazu (obrana před přepisovači)

Ahoj, hledám takový doplněk do prohlížeče nebo userscript, dokáže otevřít / zkopírovat PRAVOU* hodnotu odkazu . Cílem je neprovést http request na špinavé URL přes zkracovač / prodlužovač. Protože některé stránky (youtube,facebook, twitter, root, vitalia,podnikatel) dělají to, že cíl odkazu se maskuje těmito způsoby:
•atribut href je rovnou veden na nějaký zkracovač / prodlužovač (bit.ly/ka23J / youtube.com/redirect?event&q=http%3E%2F%2Fjouda.com ), ačkoli textový obsah odkazu je "čistý" (jouda.com)
• href má sice správnou hodnotu href (jouda.com), ale při kliknutí je na něm event který nejdřív odkaz přepíše href na "zašpiněnou variantu" – dá se zpozorovat při klikknutí pravým tlačítkem (což neotevře odkaz ale provede trigger) a změní se cíl odkazu (a už při příkazu kopírovat do schránky je zašpiněný).

Samozřejmě to nebude fungovat na odkazy, které prostě nemají nikde informaci o "čisté URL" a zpracují odkaz na serveru, s tím počítám, že s tím se nedá nic dělat (max. navštvívit z anonymizéru)

Ono sice se dá dělat to, že si pokaždé /v1.případě/ označím ručně text výběrem (ale je to pracné)– místo kliknutí na odkaz nebo v 2.případě otevřu Inspektor elementů a vyberu daná element a a zkopíruje href, ale je to pracné

Hledám proto nějaké řešení, které dokáže tyhle klacky házené pod nohy eliminovat, například tak, že pří kliknutí na shift.odkaz se otevře nikoli href, ale text.hodnota odkazu, případně přidat do menu prohlížeče tlačítko na extrakci odkazu. Případně Nějak globálně v prohlížeči zakázat možnost modifikovat href atribut odkazů. Dá se to nějak?

vkládané odkazy na facebook na twitter případně ještě v embedu jsou 3x redirectované (t.co/... ≥ pic.twitter.com),

Příklad kde se to hodí: ≤a href=youtube.com/redirect?event&q=http%3E%2F%2Fjouda.com... ≥jouda.com≤/a≥
Příklad kde se to hodí: ≤a href=jouda.com ≥jouda.com≤/a≥ ale element má event při kliknutí, kdy se href změní na facebook.com?l.php?...&o=http%3E%2F%2Fjouda.com&h=8A7B722 Navíc je problém v tom, aby se člověk furt bál, protože dopředu neví, jestli daný web dělá přepisování odkazů
Příklad, kde se to nehodí: Navštivte naše ≤a href=http://jouda.com ≥ stránky ≤/a≥ odkaz je normální, tam není nic měnit
Příklad, kde se to nehodí: Navštivte naše ≤a href=http://bit.ly/áA8D83 ≥ stránky ≤/a≥ nelze zjistit kam odkaz vede

Předmět Autor Datum
Například na fecbooku odkazy jsou přepisovány (odkaz jako titulek vespod příspěvku s ikonkou a dopro… poslední
Vimr 18.03.2018 14:42
Vimr

Například na fecbooku odkazy jsou přepisovány (odkaz jako titulek vespod příspěvku s ikonkou a doprovodným textem) , ale v tom elementu href je atribut data-lynx-uri, a v tom se nějak handluje originální odkaz a ten l.facebook/... ale nemá vždy nastavenou hodnotu.,

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru