Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nabíjení tabletu

Dobré odpoledne, vlastním tablet Alcatel OneTouch PIXI 8 WiFi a nabíjím ho nabíječkou, která byla dodána k tomu. Problém je ten, že nabíječka "nestíhá". Když nabíjím a jsem zároveň na webu (např. poradna.net), tak se i při nejnižším jasu tablet více vybíjí než nabíjí (při nabíjení klesá kapacita baterky). Při vypnutém dispeji a s vypnutou wifi atd. tablet nabíjím z 0% na 100% cca 12 hodin. Dříve to trvalo tak 3-4 hoďky. Nevíte, čím to může být? Díky :))

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Může to být i nabíjecím kablíkem. Vyzkoušej jiný a pak případně i jinou nabíječku. Jinak ještě exist… poslední
George63 20.03.2018 18:34
George63

Může to být i nabíjecím kablíkem. Vyzkoušej jiný a pak případně i jinou nabíječku.
Jinak ještě existují digitální detektorky nabíjení přes USB, které ukazují napětí na nabíječce a i nabíjecí proud, který "teče" do zařízení. Vřadí se pouze do přívodu od nabíječky (se samostatným kablíkem). Ty nejlépe diagnostikují jak nabíječku, kabel i nabití zařízení (automatické vypnutí po ukončení procesu nabíjení). A z proudu který nabíjecí systém dává, si snadno propočteš, jak se bude dlouho zařízení nabíjet. Kapacita aku : měřeným nabíjecím proudem = hodiny nabíjení.
Někdy ale je ovlivněno, u některých zařízení, systémem řízení nabíjení, u nichž je nabíjení "cyklováno" (nabíjení je krátkodobě přerušováno), čímž se nabíjení prodlužuje cca o 20-30% vypočteného času. Toto je individuální podle zařízení.
Měli je na Sunnysoftu za 200,- Kč a dají se sehnat i podobné na Aukru za cca 50,- Kč (Čína).
Vzhledem k tomu, že dnes "provozujeme" mnoho zařízení na 3,7 V (mobily a tablety v celé "rozvětvené" rodině) a podobné problémy se mi vyskytovaly, používám je a s tímto je možno vyřadit případná vadná nabíjecí zařízení a diagnostikovat i nabíjení vlastních zařízení.:puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru