Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ako odpojiť tieto káble od tel. zásuvky ? (FOTO PROBLEMU)

Zdravím. Mám problém s káblom ktorý by som chcel cez dieru vyvŕtanú do inej izby presunúť aby som mal kábel od internetu prepojený v pc, ktorý mám v izbe ... ALE je tu problém s ktorým si neviem rady kábel je pripojený na "telefónnu zásuvku s naprúdovou ochranou" ... Je možné, aby to dokázal odpojiť a pripojiť späť aj úplný amatér ? alebo je vazne nutne volať technikov.. bude ma to stáť 50 € +- a niekoľko dní čakania.. a kedže internet cez WIFI pracuje oveľa horšie ako cez kábel .. a kábel je prakticky nevyužívaný na pc ktorý sa skoro vôbec nepouziva..
DAKUJEM ZA OPOVED... a zároveň sa ospravedlnujem za opísanie mojho problému nie veľmi zrozumiteľne ... + pridávam foto problému

Předmět Autor Datum
Moc nechápu otázku. Chceš přesunout tu zásuvku? Není jednodušší zásuvku nechat na místě a protáhnout…
Lukas1982 19.03.2018 13:45
Lukas1982
Ja by som potreboval ten kábel z tej zásuvky dostať asi cez 1.5cm dieru do druhej izby a preto by so…
wannabe 19.03.2018 13:50
wannabe
Nevidím v tom problém, jsou to jen dva dráty.
Lukas1982 19.03.2018 13:53
Lukas1982
Presne tie dva dráty oranžový a biely sú v tej zásuvke akoby zaseknuté a neviem ako ich odstrániť be…
wannabe 19.03.2018 14:00
wannabe
To je zarezavaci kontakt a ten kablik je v nom zarezany, odpojis to tak ze ho opatrne vysklbnes - po…
poihu 19.03.2018 21:26
poihu
Ochranu vylúč, odpoj, ignoruj. Tf. metal na prenos netu sú dva káble, ktoré prestrč skrz panel dier…
Nuda 19.03.2018 13:46
Nuda
Problém mi práve robí odpojiť oranžový a biely kábel od tej zásuvky
wannabe 19.03.2018 13:54
wannabe
Ježíš to je zase keců, že to nepotřebuješ a máš udělat jinak. Je to zařezávací kontakt. Drát je tam…
Rce 19.03.2018 22:09
Rce
Přesně tak. Obecně a trochu OT, ten trend současnosti dělat všechno normálně nerozebíratelné, to mě… poslední
L-Core 20.03.2018 09:27
L-Core
Ja doplnim, kable normalne silou odtrhni, ak cast zostala v kontakte vytiahnes prstom, pinzetou, kli…
fleg 20.03.2018 08:26
fleg

To je zarezavaci kontakt a ten kablik je v nom zarezany, odpojis to tak ze ho opatrne vysklbnes - potiahnes smerom k sebe. Potom ho tam budes musiet ale znovu zarezat (predtym ale tu uz raz zarezanu cast odcvakni), je na to taky specialny narazaci nastroj, ktory ale nemas. Da sa to aj tak ze zoberes dve zapalky a konce obochu zrezes aby mali trojuholnikovy prierez a vosli sa do tych dvoch volnych priestorov po stranach toho zarezavacieho kontaktu. Prilozis kablik na ten kontakt tak ako je tam nasadeny aj teraz a tymi dvomi zapalkami naraz z oboch stran ho zatlacis az nadoraz, tym ho vtlacis medzi tie dva kontakty ktore sa do neho zarezu.

Ježíš to je zase keců, že to nepotřebuješ a máš udělat jinak.

Je to zařezávací kontakt. Drát je tam narván mezi ostré vidličky (ty zlaté kontakty), ve tvaru lyry, které proříznou bužírku a ještě to ten drát pevně drží a zajišťuje pevné vodivé spojení. Na cpaní dovnitře i ven je na to speciální nástroj. Ten nemáš, tak ven to jde opatrným, ale silným tahem za drátek k sobě, nic se nestane, když ho přerveš těsně u té vidličky. Drát dovnitř dostaneš tak, že ho zatlačíš do té vidličky nehtem, malým šroubováčkem těsně ZA vidličkou. Nesmíš strkat nic do vidličky, zničil bys její napružení. Nemám po ruce brejle, jestli tam jsou dvě řady vidliček, tak vyndat i z druhé kleštičkami, pinzetou. Tam nacpat i do druhé lyry šroubováčkem. Musí se při nacpání proříznout bužírka a držet to za holý drát. Nejseš li-si jistý, můžeš konec drátu oholit a narvat ho tam holý (bacha na zkrat s vedlejším). Normálně se to neholí, aby šla práce rychleji dělníkovi od ruky, ale má na to speciální nástroj.

Přesně tak.

Obecně a trochu OT, ten trend současnosti dělat všechno normálně nerozebíratelné, to mě séře maximálně. Výrobce chápu, ale nefandím jim. Aby měl člověk desítky všelijakých šroubováků (nebo takových těch výměnných bazmegů do nich), když potřebuje COKOLIV rozšroubovat.

Ja doplnim, kable normalne silou odtrhni, ak cast zostala v kontakte vytiahnes prstom, pinzetou, kliestikmi, ale to sa stava naozaj maaaaalokedy.
Kedze nemas narazaci nastroj mozes pouzit ruky, chytis drotik z oboch stran a tlacis ho dole, ona sa zasunei medzi noze, ktore spravia kontakt. Pripadne pouzi dva male ploche srobovaky.
Prinajhorsom behni do elektra a kup si tel zasuvku za par eur so srobovacimi kontaktmi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru