Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s telefonní zásuvkou a xDSL

Dobrý den,

předem oznamuji, že nejsem odborník z IT, jen se občas snažím poradit si sám a nevolat technika kvůli každé blbosti :-D takže prosím o radu se zapojením modemu od O2 do staré telefonní zásuvky.

U prarodičů je přiveden telefonní kabel do domu (dvoužílový, bez barevného rozdělení) do staré telefonní zásuvky (CS), ve které je napojen další kabel a vede do přízemí k pevné lince. Chtěl jsem tedy do volné zásuvky zapojit redukci z CS na RJ11, do které jsem chtěl původně modem zapojit, pak až mi došlo, že zřejmě na jedné lince dvě zařízení nepojedou. Ze zásuvky jsem tedy vypojil pevnou linku a nechal tam zapojený pouze telefonní kabel zvenku - modem úspěšně fungoval.

Chtěl bych se vás tedy zeptat, jak nejsnadněji problém vyřešit, abych mohl mít úspěšně zapojen modem i pevnou linku, protože jsem mírně zmatený z toho starého telefonního kabelu. Tuším, že řešením bude pravděpodobně nějaký rozbočovač, každopádně nevím, zda se tento starý kabel dá nakrimpovat na nový RJ11, případně jak.

Ještě bych chtěl zmínit, že modem tam bude fungovat jen kdyby přišla nějaká návštěva apod., protože prarodiče ho samotní nepoužívají, tudíž uvítám nejrychlejší a nejlevnější řešení, pokud by se internet využíval více, budu to v budoucnosti řešit asi jinak.

Moc děkuji za názory a hezký zbytek dne :-)

Honza

Předmět Autor Datum
A to mají ten telefon na starém typu kabelu? Čisté řešení je pochopitelně zapojit splitter, do jedné…
Kurt 19.03.2018 15:18
Kurt
Ano, telefon je bohužel zapojen na starém typu kabelu... :/ poslední
Honzišák 19.03.2018 16:08
Honzišák

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru