Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kompatibilita graf. karty, zdroja a dosky?

Ahoj,
v blízkej dobe sa chystám vymeniť integrovanú grafickú kartu Intel GMA X3100 za externú grafiku Leadtek WinFast PX8600GTS TDH, 256MB.) Ešte pred výmenou sa chcem však uistiť, či všetko pôjde tak ako má - aspoň teoreticky - no viacerí predajcovia komponentov mi nevedia odpovedať na nasledujúce otázky:

- či sa tá grafická karta Leadtek zmestí aj do dosky formátu MicroATX (momentálne mám v zostave dosku Intel G965 SS). Jedná sa najmä o otázku priestoru. V blízkosti slotu PCI Express je slot PCI-E 1x, ale ak ho tá karta aj zaberie, to by mi zas až tak neprekážalo. Momentálne sa totiž nevyužíva. Len už neviem, či sa tá grafika zmestí kvôli dĺžke, výške, šírke...

- ďalej by som potreboval vedieť či 400 W zdroj Fortron 60-GLN zvládne napájanie tejto karty. Na stránke alza.sk je totiž napísané, že karta vyžaduje 400 W zdroj s jednou 20 A vetvou. Keďže nikde inde som to nečítal, tak neviem nakoľko je to pravda. Je mi čudné, že iní predajcovia sa o tom nezmieňujú. Že by riskovali prípadné reklamácie?

- no a moja posledná otázka súvisí s operačným systémom. Môže sa po výmene grafickej karty deaktivovať OEM verzia Windows Vista Home Premium? Okrem tejto výmeny sa v zostave menila len zvuková karta (z integrovanej som musel prejsť na externú PCI).
Nerád by som totiž vyriešil jeden problém - s grafikou - a vyrobil ďalší - s operačným systémom.

Ďakujem Vám za rady a odpovede.

Popis zostavy:
MB Intel DG965SS (čipset Intel G965); Intel Pentium E2140; pamäť: 2 GB DD-RAM 800, dual channel; zdroj: Fortron 400 W 60GLN; HDD Samsung 250 GB, 7200 RPM S-ATA II, NCQ zvukovka: Creative Sound Blaster Audigy SE; grafika: integrovaná Intel GMA 3100; DVD-RW SAMSUNG IDE, TV karta Leadtek Winfast TV2000 Expert, čítačka kariet Apacer, operačný systém: Windows Vista Home Premium

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny