Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak efektivně úplně odstranit předinstalovaný Windows 10?

Hmm, to jsou mi litanie. Nesmíš věřit všem bludům, co se dočteš na internetu - jako že se Win10 někde "schovávají" (ROM, čipset, ... - to je vyloženě k smíchu; já se taky svýho času dočetl o zákeřném viru, který se dokázal schovat v kablíku od desky k pevnému disku :-D ). Win10 provozuji na soukromém PC i firemním noteboku zcela bez problémů prakticky od doby jejich uvedení, automatické aktualizace mám zapnuté.
Windows 10 dostaneš z počítače stejně snadno, jako kterýkoli jiný OS - tedy přeinstalací nového OS s formátováním disku - nicméně Tě asi zklamu: pro Tvůj notebook jsem u ASUSu nenašel ovladače pro nic jinýho než pro Win10. Možná někde na internetu najdeš diskusi stejně postižených, co budou zkoušet na tomto či podobném stroji rozjet nižší systém s nějakými alternativními ovladači, ale moc šancí bych tomu nedával.

A ještě dodatek: je možné, že po instalaci nového OS zůstane něco od Win10 na disku (třeba Recovery oblast), ale k tomu, aby mohl tenhle systém něco dělat, musel by převzít řízení. A teď mi prozraď, jako to udělá bez Tvého přičinění a ještě navíc tak, aby jsi o tom nevěděl...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny