Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nezobrazujúce sa záznamy databázy spojenej cez ADO v Delphi 2007

Všetky komponenty ADOConncetion, ADOQuery a DataSource mám na tom špeciálnom formulári (či ako to mám nazvať) s názvom DataModule1. Cez ADOConnection som pripojený na databázu Sybase SQL Anywhere 5.5 (beží to cez ODBC). V databáze je už množstvo údajov vo viacerých tabuľkách. Vo vlastnosti SQL komponentu ADOQuery1 je SQL príkaz s parametrom, ktorý načítava údaje z jedného záznamu tabuľky. ADOQuery1 je používaný komponentom DataSource1. Ten využíva viacero komponentov DBText, z ktorých každý má inú hodnotu DataField (čiže zobrazuje iný údaj). Dáta v týchto komponentoch DBText sa mi nezobrazujú pod WinXP (sú prázdne), no pod Win98SE je v nich z databázy načítané presne to, čo má byť. Tieto údaje sú zobrazené na formulári Unit2.

Ďalej komponent ADOQuery2 využíva len jednoduchý SQL príkaz na zobrazenie celej tabuľky (inej ako je tá, ktorú využíva ADOQuery1). ADOQuery2 je používaný komponentom DataSource2 a ten je využívaný komponentom DBGrid1. Všetky dáta v ňom sa mi zobrazujú aj pod WinXP, aj pod Win98SE. Toto všetko mám na formulári Unit3 (stále toho istého projektu/programu).

A nakoniec mám ADOQuery3, ktorý je využívaný komponentom DataSource3. Chcel by som vedieť ako dostať výsledok SQL príkazu, ktorý využíva ADOQuery3, do konkrétnej premennej, s ktorou môžem ďalej pracovať v zdrojovom kóde (v podmienkach a tak) hlavného formulára Unit1. Nenašiel som to ani v seriály o Delphi na Živě.cz, ani v knihe Mistroství v Delphi 6. Vedeli by ste mi poradiť?

Všetky formuláre majú samozrejme v položke USES pripojený DataModule1.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny