Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nezobrazujúce sa záznamy databázy spojenej cez ADO v Delphi 2007

Mám databázu, ku ktorej som v Delphi 2007 pripojený cez ADO komponenty. V komponente DBGrid, ktorá má zobrazovať dáta z databázy v prehľadnej tabuľke, sa mi zobrazujú iba názvy stĺpcov tabuľky (načítali sa z databázy). No políčka, kde majú byť už konkrétne údaje záznamov, sú prázdne. Neviete mi niekto poradiť v čom je problém? Inak to isté robia aj ostatné komponenty, ktoré majú zobrazovať dáta z databázy.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nedá sa nejak urobiť aby sa po stlačení ENTERu automaticky stlačilo konkrétne tlačidlo na formulári,… poslední
gorgeous007 11.07.2008 20:06
gorgeous007

Nedá sa nejak urobiť aby sa po stlačení ENTERu automaticky stlačilo konkrétne tlačidlo na formulári, v momente keď je kurzor v komponente Edit (teda keď niečo píšem)? Viem síce urobiť, aby sa po stlačení ENTERu niečo vykonalo, ale vždy sa mi pri tom ozve ten zvuk Windowsu, ktorý signalizuje, že sa niečo nedá (teda neviem to inak opísať).

A ešte nedajú sa nejak uvoľňovať zavreté formuláre z pamäti? Sledujem totiž, že stále keď otvorím formulár, program uloží do pamäte ďalších pár kB. Dokonca si jednotlivé formuláre stále držia svoje premenné po zavretí a opätovnom otvorení. Formuláre otváram príkazom ShowModal a zatváram príkazom Close. Keď použijem príkaz Free, tak konkrétny formulár už počas toho istého chodu programu neotvorím. To už sú princípy OOP, ktorým som sa zatiaľ nezaoberal (viem, čudné, keď programujem v Object Pascale :-D ). Ale neviete mi aspoň poradiť ako uvoľniť premenné z pamäti pri zatváraní formulára?

Som síce už riadne OT, ale nechcem zbytočne zakladať novú tému. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru