Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zase se jebly Windows 7

Podivej, v prohlizeci udalosti nemam ted uz zadnou chybu (vyjma teda te jedne, kterou jsem asi vyresil tou preregistraci tech knihoven), myslim, ze to nemuze rict moc lidi. Protoze Windowsy proste chybujou pomerne casto i beznym provozem, tak myslim, ze to mam opravdu dobre vyladene. Kdyby se nacitaly vlastni knihovny, tak by to nemelo projit pres jejich kontrolu a v zabezpeceni v prohlizeci udalosti by to melo byt videt, takze zase by to mela byt vec, ktera by mela byt podchycena. Windowsy maji proste mnoho kontrolnich mechanismu. Druha vec je ale jestli ty mechanismy neselhavaji, coz je potom neco za co nemuze admin PC ale vyvojar Windows. Treba je dost nepochopitelne, jak se muzou dll knihovny sami od sebe odregistrovat.

---

Ohledne aktualizaci Windows opet nemas pravdu. Standardni cesta aktualizace Windows byla mnoho a mnoho let jasna. Uzivatelovi prisly do Windows update dva druhy aktualizaci a mohl si vybrat, ktere chce a nechce instalovat, podle toho, zda nejaka neprinasi nejake potize pro jeho PC. Toto Microsoft zrusil, ale pokud testuje dukladne sve aktualizace, aby nemely problem na zadnem PC, tak muzeme rici, ze je to OK. My vsak vime, ze Microsoft na testovani kasle a nechava to na uzivatelich. Microsoft nakonec sam priznal, ze opravy Melta/Spektra netestoval a proto zborily tisicum lidi pocitac.
Jeste horsi situace vsak nastava s tim, ze po mnoho let byly ve Windows update bezpecnostni opravy + zvast vylepseni operacniho systemu a uzivatel si mohl rict, ze bud chce posilit bezpecnost a nechce nove funkce nebo chce oboji, to opravdu mnoho a mnoho let fungovalo k plne spokojenosti vsech uzivatelu.

Pak prisel kreten Nadela a toto zrusil a ted je situace nasledujici:

1. Uzivatel ma zapnute Windows update, potom prijima vsechny bezpecnostni opravy a zadnou i kdyby nebyla kompatibilni s jeho PC nemuze vvynechat + prijima povinne vsechny "vylepseni" Windows 7, ktere si Microsoft mysli, ze jsou pro uzivatele dobre. To je pritom uplny nesmysl, protoze uzivatel muze z mnoha rozumnych duvodu vylepseni nemajici bezpecnosti charakter odmitat.

2. Proto Microsoft udelal pro uzivatele jeste druhou moznou cestu, ale protoze to sefuje ten debil Nadela, tak ji maximalne uzivatelum stizil. Uzivatel Windows, ktery chce pouze bezpecnostni opravy, musi jit do Microsoft katalogu a sam si stahnout tzv. "Only-security update", ktery Microsoft kazdy mesic vydava. Zaroven musi uzivatel vypnout Windows update. Snad chapes, ze kdyby bylo neco podobneho nesmysl, jak se snazis naznacit, tak by neco takoveho Microsoft vubec nevydaval a nedelal. Myslim, ze kazdy prumerne inteligentni clovek musi chapat, ze pokud Microsoft vydava "Only-security update", ze k tomu ma nejaky duvod a skutecne ma, protoze proste Microsoft neni schopen zabezpecit na vsech PC na svete spravne fungovani novych funkci ve Windows a proto dava logickou moznost aktualizovat jen bezpecnostni aktualizace. Napriklad telemetrie je v tech rozsirenych aktualizacich, v tech bezpecnostnich logicky neni.

Tak doufam, ze je snad jasne, ze aktualizace samoinstalaci je naopak pro pouceneho uzivatele stejne rozumna jako byla driv pred listopadem 2016 aktualizace pres Windows update pouze bezpecnostnich oprav.

UZAVIRAM. (Zda se, ze opravdu uz chybova hlaska je minulosti a nic nevyskakuje, takze opravdu preregistrace knihoven zabrala.)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny