Předmět Autor Datum
Přeinstalovat systém i s formátem disku a nestahovat neoriginální hry a necrackovat. Případně recove…
kozakl 05.04.2018 07:30
kozakl
Postup viz kozakl je samozřejmě nejrychlejší, ale pokud by Tě bavilo laborovat a podrobněji poznat p… poslední
Machr55 05.04.2018 08:22
Machr55

Postup viz kozakl je samozřejmě nejrychlejší, ale pokud by Tě bavilo laborovat a podrobněji poznat prostředí Windows, zkus takovýto postup:
1. Odvšivit - programy AdwCleaner a MBAM spusť v nouzovým režimu, vše, co najdou, smaž. Pokud by to nestačilo, stáhni si od nějakýho výrobce antivirové CD, nabootuj z něj a proveď sken na "mrtvém" systému. Toto CD nabízí většina výrobců antivirů, kvalita je +/- stejná.
2. Odinstalovat nepoužívané programy - to je snad jasné
3. Vyházet nepotřebné programy, spouštěné automaticky po startu systému - zde nepomůže žádný automat, je na Tobě, abys posoudil, které programy nepotřebuješ mít spuštěné po startu. Můžeš použít buď správce úloh (záložka Po spuštění) nebo lépe MS Autoruns - ale pozor! To není program pro neznalé, můžeš si snadno znefunkčnit systém. Prostě musíš si být na 100% jistý, co odstraňuješ. To samozřejmě předpokládá jistou znalost procesů Windows, kterou můžeš získat samostudiem.
4. Jako závěrečný bod pak spusť Vyčistění disku (součást Windows) - tady už nejde o zrychlení jako takové, ale odstranění nepotřebných souborů z disku a zvětšení volného místa. V programu můžeš i odstranit záložní soubory z aktualizací Windows (pak nepůjdou odinstalovat, což by ale vadit nemělo).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru