Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neustálé útoky

Dobrý den,
na začátku roku jsem si koupil nový počítač MSI. Po asi měsíci se mi nicméně od mého antiviru začali ozývat varování, že byl zablokován útok. Když jsem se koukal na IP adresy útočníka, zjistil jsem, že to byl vždy ten samý (má i stejnou značku PC). Oznámení se mi objeví tak jednou do týdne.
Mám se toho nějak bát, co udělat, abych se útočníka zbavil?
Předem děkuju za rady :-)

P.S. Nevím, jestli jsem zvolil správnou kategorii, připadně se omlouvám :-)

Předmět Autor Datum
Jaký Windows (předpokládám, že Win10)? Jaký antivir? Pro jistotu spusť programy AdwCleaner a MBAM -…
Machr55 06.04.2018 08:01
Machr55
V každom prípade využi integrovaný Firewall vo Windows. Patrí medzi TOP, No.1 na trhu medzi firewall…
Nuda 06.04.2018 09:20
Nuda
Díky moc :) poslední
tomifaj 06.04.2018 14:35
tomifaj

V každom prípade využi integrovaný Firewall vo Windows. Patrí medzi TOP, No.1 na trhu medzi firewallmi, len sa musí prácne, manuálne nastaviť. Potom je nepriestrelný. V opačnom prípade je od výroby nastavený tak, že je deravý, ako rešeto.

Zablokuj in/out nielen predmetný port, IP adresu, ale aj veškeré tunelovacie porty nad 445-65535, detto spodné porty akým je telnet, hypreterminal, nielen 19-25, ale všetky od 0-79. Nechala si otvorené len tie, ktoré využívala k svojmu duhu.

AV do W10 nepatria žiadne, škodia, špehujú, brzdia, robia si nielen prču, ale aj neplechu v prípade, ak sa z nudy momentálne neplašia nad totálnymi kravinami.

Vylaď OS, záplatuj, vyčisti a sprav si pod WinPE či Linuxom Image zálohu systémových oddielov s W10. Nič lepšie ešte nikto na svete nevymyslel, ako je mať po ruke pripravenú bitovú kópiu vyladeného systémového oddielu.

Dnes klasika vírusy vymizli, radšej sa vrhni na zabezpečenie svojho browsera, aby bol dokonale zabezpečený a nepriestrelný. Ale to je už iná kapitola podobne, ako prácne doplnenie stovkami riadkov v súbore Hosts, ktorému je nutné odňať po riadnom nakonfigurovaní veškeré prístupové práva a nechať mu iba práva pre users s povolením iba na "čítanie a vykonávanie" (dve odfajknuté políčka) lebo hrozí, že nejaký šmejd SW ti aj Hosts doplní alebo cugrunt prepíše podľa vlastného vkusu všiváka programátora.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru