Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Super-citlivé klávesy

Zdravím,
před časem mi začala blbnout klávesnice u notebooku.
Potíž je malinko kuriózní, některé klávesy (levý ALT, písmeno "E") ne, že by nereagovaly, ale staly se naopak hyper-citlivými. :-)
Klávesy jsem zkoušel vyloupnout, vyčistit od nečistot a vyfoukat. Chvíli se zdálo, že to problém vyřešilo, ale asi to nebude tím, popř. je ona nečistota někde hezky zalezlá a schovaná. Před delší dobou jsem zkoušel i NTB částečně rozebrat, vypojit klávesnici od základní desky a zase připojit, zda není špatný spoj tam.

Nyní jsem však vypozoroval, že když vyloupnu klávesu, je vše OK. Poté když i jen položím/dotknu se prstem na ten úzký gumový kulatý čudlík (ale nepromáčknu), tak už to vyhodnotí, že je klávesa stisknutá a kupříkladu nemohu scrollovat myší nebo psát na klávesnici, protože už to vyhodnotí jako klávesovou zkratku (ALT + ...). Takže prakticky bohatě stačí i jen hmotnost klávesy (část s natištěným písmenem) ke "stisku" klávesy (ačkoliv ani "nepropadne"). Pak stačí "jen" nehtem nadzvednout plošinu (vrchní část klávesy) a sepnutí pomine.

Chápu, že mám nadmíru inovativní (=dotykovou) klávesnici, ale přesto, nemáte tušení, jak to vyřešit bez výměny celé klávesnice?
Foto klávesy: klavesa.jpg

Nebo mám zkusit prostě všechny klávesy vyloupat a ještě jednou pořádně pročistit? Potíž je, že třeba něco může být zalezlé pod těma dvěma pohyblivýma čtverečkama spojenýma do sebe (viz foto, to, co obklopuje gumový světlý čudlík) -- tam se však někdy blbě dostává -- dají se taky nějak odendat, aniž bych je celé ulomil?

Díky za každou radu. :-)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny