Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Operátor na data, najdu v roce 2018 něco lepšího než Kaktus??

Podivej tri veci:

1. Casto u nas dochazi ke srovnavani nasich hlavnich mobilnich operatoru a zahranicnich virtualnich operatoru, v zahranici si virtualove vydobili lepsi podminky a maji lepsi ceny, ale u nas je situace odlisna, virtualove moc virtualove nejsou a proste je tu mobilni operator a porovnavat bys mel je, takze napriklad cesky T-Mobile a nemecky T-Mobile. Porad bude ten zahranicni levnejsi ale uz ne zdaleka o tolik. Takze se zjevne u nas situace zlepsuje a uz se hodne zlepsila. Muzes namitnout, ze tebe jako zakaznika nezajima, jak to kde je, ze ty srovnavas jen koncovou cenu. Jenze fakt je, ze hlavni operator s pobockama v kazdem okresnim meste, v kazdem nakupnim centru nemuze mit ceny jako virtual.

2. Drazba statnich frekvenci - cetl jsem clanek, ze cena za frekvence je u nas prehnana a mobilni operatori uz ted posledni drazbu platili velmi neochotne, ale vedi, ze porad lepsi zaplatit a nepustit si sem dalsi konkurenci, takze to statu dali. Pak se ale nemuzeme divit, ze si operatori shrabnou penize od zakazniku. Oni to fakt ze svyho platit nebudou, takze stat ma plnou pokladnu, ale zakaznici vyssi ceny. Hazet to jen na operatory je mylne.

3. Nenazranost ceskych pobocek operatoru z predchozich let zpusobila, ze lide navykli na wifi, tak jako nikde jinde na svete. Napriklad kdyz pred nejvetsim lajkem, kterej se o mobilni technologie absolutne nezajima, reknes slovo LTE, tak nevi o co jde a je to tak normalni, ani v zahranici to takovy clovek nevi. Ale kdyz reknes WIFI, tak kazdej Cech vi vo co jde. Tohle zpusobili svyma cenama cesti mobilni operatori a ted ti muzu konecne rici dnesni story z prace. :-)

Volali kolegyni od jejiho nejmenovaneho operatora, ze ted mela mesicne 200MB dat a od ted bude mit mesicne celej 1GB dat a to prosim za stejnou cenu. Kolegyne se na ne oborila, ze to teda ne. Ze kdyz ji za stejnou cenu davaj 1GB, tak teda at ji to koukaji zlevnit a daji ji 100MB mesicne, protoze ona vic za mesic nespotrebuje a nebude platit za neco, co nepotrebuje a nechce. A to predevsim proto, ze doma je na wifi, v praci je na wifi, v hospode je na wifi, proste vsude je wifi a kdyz se potrebuje jednou za 14 dni podivat na jizdni rady nekde kde wifi neni, tak ji 100MB bohate staci a vic proste nechce a nabidky odmita a basta. :-)

No a asi ti je zrejme, ze pokud jsme pomerne maly narod a jeste dobra polovina vubec mobilni data odmita, protoze proste mame wifi, tak pri predevsim pausalnich nakladech na LTE, ktere operatori maji, tak tezko muzeme v cenach dohnat Francii nebo Nemecko, kde je platicich zajemcu o mobilni data mnohem vice nez u nas. Stejne ceny jsou proste nerealne. Ano uznavam, ze mobilni operatori si za to mohou sami, ale soucasne ceny uz jsou podle me snesitelne, mohly by byt nizsi, ale ze by se snizovaly v nejakem kratsim horizontu nejak podstatne dolu je proste nerealne, zakazniku jako jsi ty je proste malo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny