Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook na vysokej škole & internát

Dobrý deň prajem,

tento rok sa chystám študovať na univerzitu a samozrejme notebook je pri štúdiu nevyhnutnosťou. Mám notebook Acer, má cca 6-7 rokov, nepoužívam ho príliš často, tým myslím, že nie každý deň, skôr možno 3-4 x do týždňa, snažím sa ho nepreťažovať, aj keď nikdy s ním nijaký výrazný problém nebol. Jediným problémom bolo možno to, že sa prehrieval, ale bol na čistení v servise, a odvtedy je zatiaľ všetko v poriadku.

Chcem sa spýtať, ...nemám žiaľ peniaze na kúpu nového notebooku, veľa ľudí mi vraví, že je risk ísť študovať 4 roky s 6-ročným notebookom, že môže vypovedať a pod...ja si uvedomujem, že určite je to 'starček'…a tiež mám menšie obavy, ako dlho bude slúžiť, preto sa ho snažím nepoužívať často a hlavne nie dlho. Čo si o tom myslíte? Dá sa nejakými tipmi ovplyvniť životnosť notebooku, alebo časom proste notebook 'odíde' aj keď sa príliš nepoužíva?

Ďalej sa chcem spýtať, chystám sa taktiež bývať na internáte..aké máte skúsenosti s používaním vlastného notebooku na školskom internáte? Mám obavy z krádeže, resp. z poškodenia a pod...

Ďakujem za odpovede, skúsenosti, postrehy....

Viem, že notebook je na vysokej škole nevyhnutný, ale žiaľ aspoň momentálne nemám financie na kúpu nového.
Změna kategorie, původně: Internet (karel)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
kecy kecy, záleží co přesně by se mělo pokazit, jaký je tam disk, jestli střídá teploty, běhá se v n… poslední
volki 07.04.2018 18:13
volki

kecy kecy, záleží co přesně by se mělo pokazit, jaký je tam disk, jestli střídá teploty, běhá se v ním tašce. pokazit se může cokoliv kdykoliv, pokud není v záruce, tak nemáš komfort, že ti zdarma servisák 3. den od zavolání přijede, zjistí závadu a opraví a vymění.

jsi si jistý tou krádeží? Myslíš ze zloděj kontroluje model, zda je tam coffee lake procesor, protože skylake už je zastaralý? Macbook Pro 5 let starý je stále atraktivní i dost výkonný. Pak tu jsou srágory s celeronem a tn displejem, ale za to neustále vyráběné

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru