Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem program / plugin na motion "de"-blur a parametrické rozostření

Ahoj, hledám plugin , nebo grafický editor, který by zvládl toto:
1. motion de-blur jsem to nazvala (Mělo by jít o zpětnou dekonvoluci, vědecky řečeno): jde to to, že vstupní fotka je v jednom směru rozmazaná vlivem pohybu(rotace nejčastěji) fotoparátu. Chci tu fotku "zpětně" zaostřit , pokud znám směr rozmazání). . Samozřejmě jsem si vědoma, že nelze získat na 100% získat nerozmazanou "původní fotku" / resp. přesněji řečeno rekonstruovat rozmazané detaily. Ale něco by mělo jít zachránit, nejde o pixelové detaily...

2. Něco jako selektivní rozmazání (trochu nesprávně řečeno). Přesně jde o (gausovské) rozmazání, které má proměnný poloměr rozostření: Proměnný vůči vzdálenosti od okraje výběru. tedy když chci rozmazat kus auta v popředí, aby rozostření plynule přecházelo do ostrého obrazu (avšak přes právě změnšující se poloměr rozostření a nikoli alpha blending:)
POZOR: jde o něco jiného než když na výběr oblasti rozmazání aplikuji rozostření okraje masky výběru a následně provedu rozmazání (které má stejný poloměr) - výsledek není jaký chci - prolíná se původní obraz a rozmazaný.
POZOR 2: Mělo by to zohlednit správně okraj obrázku / možnost specifikovat hranu, kde by se poloměr rozostření neměl zmenšovat (například když část výběru zasahuje na kraj obrazu, mělo by to poznat, že tam by měl zůstat poloměr blur maximální)

Umí něco z toho gimp/existuje pro něj takovýto skript? Jak pochodím s Adobe photoshop?

Předmět Autor Datum
Víte o něčem takovém?
fanynka grafiky 08.04.2018 23:20
fanynka grafiky
http://www.cse.cuhk.edu.hk/leojia/projects/motion_deblurring/index.html poslední
touchwood 09.04.2018 10:47
touchwood

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru