Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční zvuk na notebooku

Ahoj všem, mám takový problém - z ničeho nic mi nejde zvuk na noťasu. Na lište mám kolonku se zvukem a s červeným křížkem, na kterou když najedu, tak to hlásí, že není naistalováno žádné výstupní zvukové zařízení. První co jsem zkoušela, tak instalovat nový ovladač (dokonce asi 3x a tři různé ovladače pro můj typ notebooku) - bohužel nepomohlo. V ovládacích palenech mi to hlásí uplně to samé a kolonky konfigurovat nebo nastavit výchozí jsou samozřejmě zašedlé. Ve správce zařízení ten ovladač mám - řadič Hight Definition Audio, ale s takovým žlutým vykřičníkem. Pokud dám aktualizovat tak mi to napíše, že ovladač je aktuální a nejvhodnější software je již instalován....pokud dám vyhledat změny hardwaru tak se mi asi jen na vteřinu objeví nějaké okýnko, které hned zmizí, takže ani nemám šanci to přečíst. Včera jsme to s kamarádem, který tomu alespoň trochu rozumí řešili na dálku (já jsem naprostý laik) - nejprve jsme ještě ten původní ovladač odinstalovali a naistalovali nový - nepomohlo. Poté jsme něco dělali v biosu - nějaký upgrade či co :D také bohužel nepomohlo. Už vážně nevíme, čím by to mohlo být. Neporadil by někdo prosím? Typ notebooku - acer Aspire E1 - 731....podotýkám, že zvuk mi včéra odpoledně normálně fungoval a když jsem asi po hodině se znovu vrátila k pc, který jsem ani nevypla, tak již nešel....předem všem moc děkuju za rady :)

Předmět Autor Datum
Vadný zvukový HW.
kozakl 09.04.2018 09:25
kozakl
Co to prosím konkrétně pro mne znamená? že budu muset koupit novou zvukovku?
Aneta.Kap 09.04.2018 09:33
Aneta.Kap
EDIT: Ještě jsem zapomněla dodat, že když ve správce zařízení ten odvladač otevřu, tak mi to píše to…
Aneta.Kap 09.04.2018 10:09
Aneta.Kap
Jinak notebook normálně pracuje? Není nějak výrazně pomalý? Máš připojené nějaké aktivní reproduktor…
Stefran 09.04.2018 11:10
Stefran
Dcera má taky Acer, sice M5, ale to asi bude uvnitř podobné. Zvukovka taky už nějakou dobu blbne, a… poslední
ahx 09.04.2018 12:18
ahx

EDIT: Ještě jsem zapomněla dodat, že když ve správce zařízení ten odvladač otevřu, tak mi to píše toto: Ovladač zařízení pro tento hardware nelze zavést. Ovladač je pravděpodobně poškozený nebo zcela chybí. (Kód 39) {Nelze zavést ovladač zařízení}
Ovladač zařízení %hs se nepodařilo zavést.
Chybový stav byl 0x%x

Dcera má taky Acer, sice M5, ale to asi bude uvnitř podobné. Zvukovka taky už nějakou dobu blbne, a protože má notebook už po záruce, tak jsme dělali pokusy, poklepat ze spodu a restartovat, občas pomohlo, občas ne. Zatím poslední pokus byl - trochu napružit část s klávesnicí tak, že střed je napínán směrem nahoru, boky směrem dolů, ale samozřejmě jen jemně a opatrně, a potom restart. Notebook už takhle se zvukem běží bez poruchy pár měsíců (sakra, musím to rychle zaťukat na dřevo). Co jsem se koukal na různé obrázky a videa, kde jsou vidět střeva, tak zvukovka je spojena se základní deskou takovou jakoby kšandou s vodiči, a to může dělat ten problém, ty kšandy nemusí dobře doléhat nebo třeba postupně oxidují, notebook se potom tváří, že zvukovka neexistuje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru