Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ethernet spojenie 130m

Mam spoj u zakaznika medzi 2 halami, kde na druhom konci je kamera. Kedze ma 130m je po 90m nasadeny poe extender https://www.bhphotovideo.com/c/product/1335557-REG/vivotek_ap_fxc_0210_2_port_indoor_95w_60w_30w_poe.html. Kamera na druhom konci fungovalo bez problemov.
Momentalne sa mam na druhom konci dalsi rack, takze som sa pokusil na tych 130m spojit cez extender switche. Bohuziel spojenie na fyzickej vrstve nenadviazali a to dokonca ani MT router s pasivnym poe portom.
Jedine, co mi tam funguje je MT s podporou at/af poe.
Je toto vlastnost extenderov, ze ak nedam aj na druhu stranu aktivne zariadenie s af poe tak mi data cez to proste nepotecu?

Předmět Autor Datum
PoE (pasivní/aktivní) nemá se signálem pro ethernet vůbec nic společného. Podle všeho je ten extende…
touchwood 12.04.2018 12:11
touchwood
Teoriu viem aj ja, zaujima ma prax;o). Ano tento extender vie napajat az 2 kamery. Ide o to, ze po p…
fleg 12.04.2018 12:45
fleg
Proč to nefunguje, netuším. Pravděpodobně ten extender vůbec nečeká, že na PoE portu bude více Mac a…
touchwood 12.04.2018 13:01
touchwood
Povodne zapojenie---rack1----extender(90m)----kamera(30-40m). Nove zapojenie by malo byt rack1---ext…
fleg 12.04.2018 15:57
fleg
A to staré napájení PoE jsi zlikvidoval? Viděl jsem, že některý switch si s tím neporadil, nepoznal… poslední
Rce 12.04.2018 20:15
Rce

Teoriu viem aj ja, zaujima ma prax;o).
Ano tento extender vie napajat az 2 kamery.
Ide o to, ze po pripojeni Zyxelu na porte detekuje Zyxel linku ako nepripojenu (pritom vie merat aj vzdialenost), ak pripojim MT s poe-in, ktory ma pisanu podporu pasivneho poe tak po zapojeni do poe-in MT zhasne, po zapjeni do ineho portu hlasi nepripojeny kabel.
Jediny MT, ktory mi tam bezi je model s podporou af/at, takze je napajany ako bola povodne kamera a kedze ma aj druhy port smerujem signal cez neho dalej (model RbcAPGi-5acD2nD, cAP ac).
Povodne som myslel, ze mi tam bude fungovat s hocicim, pretoze poe extender bude sluzit len ako lan extneder a jeho napajacie impulzy budu ignorovane.

Proč to nefunguje, netuším. Pravděpodobně ten extender vůbec nečeká, že na PoE portu bude více Mac adres. Jak to číňan doprasil, to je vždycky otázka.

Chápu-li správně v druhém racku je teď elektřina, tudíž bych místo extenderu dal normální switch s PoE (nějaký Mikrotik např.) a napájel vše z bližšího bodu (rack2)

Povodne zapojenie---rack1----extender(90m)----kamera(30-40m).
Nove zapojenie by malo byt rack1---extender----rack2.
V rack2 mam elektriku, cize poe nepotrebujem. Problem je, ze cez extender Zyxel, ani MT nedetegoval ziadne spojenie, iba ten MT s podporou aktivneho PoE.
Podla teorie by to, ale fungovat malo.

A to staré napájení PoE jsi zlikvidoval? Viděl jsem, že některý switch si s tím neporadil, nepoznal jestli je kábl křížený či rovný a zblbal se. Nevím, jestli nové už na křížené kabely nejsou stavěné, co jsem měl já, automaticky se měl rozhodnout, co tam vede za šlauch a když mi tam vedlo napájení, tak nefungoval.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru