Předmět Autor Datum
Lebo zdroj ju napája. To vieš, dneštné moderné veci sú už také, nevyspytateľné, zlatí komunisti. Ho…
Ahasver Chamachir 13.04.2018 14:55
Ahasver Chamachir
Jojo,copak "zlatí komunisti" ,to byly komply,procesory,ty kmitaly a už vůbec nemluvím o grafikách. K… poslední
kozakl 13.04.2018 16:19
kozakl
Zhruba od roku 2000 (+-) je běžné, že počítač je pod napětím furt. Při vypnutí se vypne podstatná čá…
ml1 13.04.2018 15:57
ml1

Lebo zdroj ju napája. To vieš, dneštné moderné veci sú už také, nevyspytateľné, zlatí komunisti.

Horšie by bolo, ak by si vytiahol mašinu zo štekra 230V a svietila by, potom sa jedná o patent: "Voľná energia" z Vesmíru, na ktorom, ako reálnej veci okolo nás pracoval N.Tesla. Normálne sa indukujú zemské siločiary z nife jadra vo vodičoch. Teda žiaden Vesmír za tým javom voľnej energie nebude, tam sme ešte nezačali, ale v 31. storočí bude aj to. Veru, bude aj to, ako za zlatých komunistov bolo ľepšie.

Zhruba od roku 2000 (+-) je běžné, že počítač je pod napětím furt. Při vypnutí se vypne podstatná část zdroje, zůstane jen jedna 5V větev. Z této větve se toho napájí čím dál víc. Dřív maximálně nějaká jednoduchá logika, která posílala do zdroje signál k zapnutí, ale dneska, kdy můžeš zapnout počítač třeba dvojklikem myši (záleží na možnostech biosu), je toho víc. No a u dražších desek zhruba této kategie je samozřejmé, že svítí, bliká, a dělá podobné brikule, právě aby ty peníze byly nekdě vidět (kromě toho má cool design). Kromě toho je běžné, že lze z USB nabíjet i po "vypnutí" počítače.
Jedno z PC, které mám má podobně vybavenou desku (pravda stála jen cca 1500, protože to byl dost výběhový typ) a v nějaké recenzi ji hodnotili slovy, že výrobce osadil ledky kam jen to šlo (při vypnutí svítí jen jedna, ale po zapnutí, to je teprve cirkus).
Pokud to vadí, třeba to půjde vypnout (spíš ne pokud to nemá být nějaký zvláštní efekt). Ale proč by to vadilo, bude to někde ve skříni a ona informace, že je PC pod napětím a připravené k zapnutí taky neni k zahození.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru