Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kancelářský a domácí PC

https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm?sharelist=76646A6E686C617F0

Sestavil jsem toto. Myslíte, že je sestava sladěná? Nevím, zda sedí voltáž 1,2/1,35 a frekvence (nebudu taktovat ani nebudu hrát hry) kompatabilní paměti. PC je určen na kancelářskou práci, domáci multimedia, amatérský střih videa, koukání na TV.

Základní deska ASUS PRIME Z370-A - líbí se mi pasivní chlazení M.2 disku a audio v rohu od zbytku oddělené. Tato deska má lepší chlazení a napájení. Na CZC hlásí 0% poruchovost.

Procesor Intel Core i7-8700 a chladič NOCTUA NH-U12S - dostatečně kvalitní, myslíte, že bude třeba ještě mezeru mezi chladičem a procesorem vyplnit termální pastou?

Paměť G.SKILL 16GB KIT DDR4 3200MHz CL14 Trident Z je rychlá, odpovídá čipově a voltáží základní desce a procesoru. Jde o RAM s korekcí chyb. Silný výkon a vysoká propustnost RAM kvůli integrované grafice.

Zdroj Corsair RM550x - všemi doporučovaný, tím nic nepokazím.

Samsung 960 PRO 512GB - tady budu mít Windows 10 Pro.

Kingston SSDNow KC400 1TB 7mm - tady chci mít pracovní data. Jinak pro zálohy mám Synology s 4x 4TB WD RED disky (tj. 16 TB celkem). Místo Kingston jsem uvažoval, že koupím Crucial MX500 1 TB z důvodu ochrany proti výpadku proudu.

Asi nebudu do PC kupovat harddisk, nemá pro mě prakticky význam.

Grafickou kartu nepotřebuji.

Skříň SilverStone PS11B-Q Precision - potřebuji nízkou skříň (bude v pracovním stolu) a tato je odhlučněná a má protiprachové filtry. Budu dokupovat CD/DVD a čtečku paměťových karet. Skříň mi přijde fajn, je rozumně kvalitní. Akorát nemá klec na disky kvůli chlazení a asi nejde dokoupit, to nevím, jak vymyslím. Bohužel nemá tunel či rámeček pro zdroj kvůli vibracím.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny