Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde obraz

Zdravím, včera večer jsem si čistil počítač, normálně jsem ho vypnul, vypl zdroj a něžně vytahl všechny kabely(myš, klávesnici, internet, sluchátka, zdroj a monitor) Vyfoukal jsem u okna trošku prachu, odmontoval chladič na procesoru, vyfoukal ho, usadil zpět, namontoval, Zapojil kabely, zapl počítač, ale nejde obraz. Což je poněkud matoucí, jelikož to dělávam normálně.(1/měsíc) Monitor je zapojený, jak by měl jít, tak nejde. Zkusil jsem různé kombinace kabelů a monitorů, ale nic. Není nějaká šance, že odešla grafika?

Předmět Autor Datum
1x za měsíc? Nemyslíš, že to trochu přeháníš? Když už odděláš chladič procesoru, tak bys měl vyčisti…
Lukas1982 14.04.2018 08:48
Lukas1982
Zřejmě neustálým odpojováním a připojováním konečně nějaký pin v jakémsi konektoru odešel. Zkusit vš…
leo 14.04.2018 08:52
leo
Zkusil jsem, nepomohlo, je to přesně jak to bylo předtim.na grafice (amd radeon r9 200 series)mam dv…
Petr Br. 14.04.2018 09:06
Petr Br.
Hmmmm.... 1x za mesiac čistiť debnu.... paranoja? Stačí raz (max. dvakrát) za rok. A vyfúkal.... a p…
yYy 14.04.2018 12:52
yYy
Přišel jsem sem abych dostal radu co mam dělat, ne že ho nemam čistit často. Takže?
Petr Br. 14.04.2018 12:58
Petr Br.
Zřejmě neustálým odpojováním a připojováním konečně nějaký pin v jakémsi konektoru odešel takže asi…
Kachlík 14.04.2018 13:40
Kachlík
Vždy,když musím vyndat grafiku,vyjímečně,tak mám nepříjemný pocit,že se něco pok*rví. Neděláš dobře,… poslední
kozakl 14.04.2018 13:52
kozakl

1x za měsíc? Nemyslíš, že to trochu přeháníš? Když už odděláš chladič procesoru, tak bys měl vyčistit IHS procesoru a styčnou plochu chladiče a nanést novou teplovodivou pastu. Každopádně není důvod chladič sundávat.

Znovu zkontroluj zapojení všech kabelů. Nikdo neví, jakou máš sestavu, takže pokud má integrovanou grafiku, zkus to zapojit do ní.

Zřejmě neustálým odpojováním a připojováním konečně nějaký pin v jakémsi konektoru odešel. Zkusit vše, co bylo odpojené, znovu vyndat, zkontrolovat vizuálně a opatrně dát zpátky. Za předpokladu, že tedy po čištění původně bylo vše zapojeno na správné místo. Chladič na procesoru stačí čistit jednou za několi měsíců až let, a už vůbec není třeba vyndavat, stačí vysavač a štětec s dlouhýni vlasy.

Zkusil jsem, nepomohlo, je to přesně jak to bylo předtim.na grafice (amd radeon r9 200 series)mam dva dvi porty, Jeden z mých dvou monitorů používal adaptér gva->dvi , každopádně ten už nepoužívám. Prostě nejede. Větráčky na grafice se točí, ale obraz nic.Ani jeden monitor

Hmmmm.... 1x za mesiac čistiť debnu.... paranoja?
Stačí raz (max. dvakrát) za rok. A vyfúkal.... a prach sa mohol (ale nemusel) dostať do konektorov. A problém je na mieste.
Pokiaľ by bola kabeláž v debni riadne usporiadaná, nemusel by si totiž tie káble vôbec odpojovať, pretože by tam bolo dosť miesta, aby si sa všade dostal.

Zřejmě neustálým odpojováním a připojováním konečně nějaký pin v jakémsi konektoru odešel

takže asi tak…
Zkusit půjčit jinou kartu na zkoušku, pokud odešla ta, jinak může být závada kdekoliv (při zapnutí počítače pípá nějak nestandardně, nebo se chová stále stejně? Jde o to, jestli je třeba v háji konektor kabelu, nebo kontakty v PCIe slotu/na grafice.).

Vždy,když musím vyndat grafiku,vyjímečně,tak mám nepříjemný pocit,že se něco pok*rví. Neděláš dobře,že to tak často kucháš,navíc je nesmysl sundávat chladič z CPU. To se ti práší i pod něj ? Spíš hledej vadu v kabelu k monitoru,popřípadě vyzkoušej integrovanou grafiku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru