Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak přejít z http na https?

Jakýpak já jsem Eskymák, nesnáším zimu.
To, abych se k tomu mohl vyjádřit, aspoň základní znalosti mám. Co se týče webu ať už na hostingu nebo na vps a podobně tak dlouhodobější a co se týče certifikátu tak ta zkušenost je měsíc a půl stará, kdy jsem na freehostingu zikum přešel na https, protože freezikum začal podoporvat i https.
Certifikát jsem si vygeneroval kliknutím na tlačítko ve Virtualminu:
http://zikum.cz/members/knowledgebase/35/Lets-Encrypt---Nase-implementace.html
a je tam defaultně prodlužování po 2 měsících s tím, že se tam třeba dá dat nastavit i na jeden měsíc.
I ten měsíc do vypršení je dostatečná doba na to, aby si toho majitel všimnul, případně tak, že tam bude mít něco, co mu bude kontrolovat tu dobu vypršení certifikátu a automaticky ho na to upozorní, například pomocí mailu, sms a pod.
A toto podle mě úplně stačí na to, abych mohl reagovat. Protože pokud někde je prošlý certifikát tak je to třeba otázka neschopných lidí na webhostingu nebo vps nebo serveru a podobně, že tam nemají automatickou obnovu certifikátu, nebo že uživatel si nehlídá i kdyby to případně selhalo, případně si nehlídal automaticky prodlužování certifikátu stejně jako v předchozím případě.
Předpokládám, že se cítíš být opáleným obyvatelem z Konga, takže můžu vědět v čem je problém? To jako třeba Let's Encrypt je mimo provoz třeba víc než dva měsíce v tahu? Ale to by vlastně pak bylo taky z důvodu neschopných lidí... Nebo proč jsi mi psal vůbec tu hlášku? Proč rači nepoužiješ argumentaci a nepíšeš k věci.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny