Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak přejít z http na https?

A fakt, že si komerční certifikát můžeš nechat běžně vystavit až na 5 let jde právě takovým úsporám na nákladech v ústrety - ovšem pouze tehdy, pokud si na něj vyděláš, což v případě služby zdarma je tak trochu... no řekněme nereálné.

Vydávat certifikát na 3 měsíce je docela opruz, už jen proto, že u některých http enginů musíš službu restartovat, nestačí jen HUP pro to, abys mohl aplikovat nový/prodloužený certifikát.

Souhlasim.

Nevím jak kdo jiný, ale já chodím rovnou na pc.poradna.net (a věřím, že normální lidi to dělají úplně stejně), podobně google vyhledává v aktivním obsahu. Nechci se teď hrabat ve statistikách, ale "www" je, co se návštěvnosti týká, naprosto zbytečný "pahýl," který je pozůstatkem staré verze.

Nesouhlasim. Ze to nejak pouzivas ty neznamena, ze to tak dela kazdy. Ja sem chodim pres www.poradna.net a je proste blbe, ze to ukazuje problem zabezpeceni. Me to neodradi, protoze sem chodim dlouhodobe, ale verim, ze jsou potencionalni uzivatele, ktere to odradit muze.

Z lajckeho hlediska, dokud nebylo HTTPS, tak podobne problemy nebyly. Je teda pekne, ze nam HTTPS prineslo lepsi ochranu soukromi, ale take prineslo nove problemy, ktere jak vidno neumi (nemaji cas) resit ani odbornici z poradna.net. Web byl odjakziva staven tak, aby mohl mit svuj web kazdy, napsat HTML kod v libovolnem WYSIWYG editoru nebyl problem.
Dnes se jak vidno pomalu neda napsat web bez pomoci nejakych profesionalu, kteri si to nechaji tvrde zaplatit.

Jestli teda HTTPS prinasi ochranu soukromi za cenu, ze znacna cast predevsim nekomercniho webu uz v novem systemu nebude mit misto, tak je to podle me jednoznacne spatne a takovy web (internet) se riti do pekny prdele!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny