Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ako sa zbaviť URL:mal vírusu

ZDravím, dnes som chcel navštíviť moju stránku, no Avast mi ju hneď zablokoval tým že je nakazená nejakým URL:mal vírusom. Tak som si nainštaloval Malwarebytes Free verziu a preskenoval všetko dvakrát. No hlášku mi stále aj napriek tomu vyhadzuje a stránka je neprípustná vo všetkých prehliadačoch. Prosím poradte lepší spôsob ako sa zbaviť URL:mal-u. Ďakujem

Předmět Autor Datum
Odinštalovať Avast ;-) a zbavíte sa hlášky o URL:mal
Mlocik97 22.04.2018 13:00
Mlocik97
Je zaujímavé že PC mám čisté (preskenoval som s Malwarebytes, ADWcleaner, SuperAntiSpyware) ale Avas…
JanKozak 22.04.2018 14:26
JanKozak
A aké? To že Avast má tucty falošných poplachov nijak inak nezmeníš. A proč ste vlastne s Avastom sp…
Mlocik97 22.04.2018 14:32
Mlocik97
ransomware jsou klasické viry. s těmi by si i avast mohl poradit, pokud nebudou příliš nové. ale kde…
lední brtník 22.04.2018 15:10
lední brtník
no jo, ransomware je jediné na čo by ešte Avast mohol byť dobrý.... ako keby to nevedel iný program… poslední
Mlocik97 22.04.2018 15:17
Mlocik97

Je zaujímavé že PC mám čisté (preskenoval som s Malwarebytes, ADWcleaner, SuperAntiSpyware) ale Avast mi tú chybu stále vyhadzuje. Dlhé roky ho používam a bol som s ním spokojný takže by som ho nechcel odinštalovať, podla mna musí byť nejaké iné riešenie.

A aké? To že Avast má tucty falošných poplachov nijak inak nezmeníš. A proč ste vlastne s Avastom spokojný? Však ten vie zablokovať sotva desatinu škodnej, okrem toho OS od Windows 8 vyššie majú už v sebe zabudovaný antivirus, ďalší netreba, iba zbytočne to zaťažuje systém a ešte to dosť OS rozkope. Fakt je ten Avast k ničomu. Ten blokuje len vírusy (i to len niektoré) a blokuje kopec vecí ktoré blokovať ani nemá (tucet falošných poplachov), problém je že vírusi sú dnes už out,... dnes vätšinu škodnej tvorí malware typu: adware, spyware, ransomware, a pod. Na to je Avast hodne krátky.

ransomware jsou klasické viry. s těmi by si i avast mohl poradit, pokud nebudou příliš nové.
ale kde by normálně se chovající tazatel k něčemu takovému přichomejtnul.

důležitější prevencí je cesta šíření viru = napadení přes nějakou děravou službu. to ale nesouvisí s obsahem webových stránek.

ale je to jak píšeš - avast si na základě pochybných pravidel stanovil, že nějaká kombinace skriptů ze serverů třetích stran je riziková a tupě to označuje za vir. přitom je to čím dál horší: dnešní weby jsou promořené počítacími, sledovacími a reklamními skripty, které významně zvyšují náročnost (čas) zobrazení stránek - a do toho se pokouší jebat antivir, který tomu sice nerozumí, ale je připravený cosi blokovat a hlásit.

- první dobrá cesta: zakázat neschopný webový štít avastu
- ještě lepší cestu navrhuješ: to bombastické svinstvo od avastu navždy odinstalovat.

no jo, ransomware je jediné na čo by ešte Avast mohol byť dobrý.... ako keby to nevedel iný program zablokovať (MBAM to snaď taky umí ne?)...

ak už nekdo chce mať eňo ňuňo zabezpečený systém, tak si poriadne nastaví firewall, tý ešte viac závislý na bezpečnosti nepoužívajú ani Windows. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru