Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč přehrávání videa v prohlížeči zvětšeného jiným způsobem má vyšší spotřebu?

Zistil jsem podivnou věc týkající se spotřeby procesoru notebooku (2560x1600) při přehrávání youtube kvality720p videa v prohlížeči Safari:

7.5 Přehrávání v běžném okně ,defaultní velikost
!!! 9-23W Přehrávání v běžném okně a zvětšeno smart zoomem a nebo gestem touchpadu Pinch to zoom (roztažení 2 prstů). Tento zoom zvětšuje se zachování proporcí elementů a písma, je do doslovně lupa.
8W při zoomování Pomocí Zvětšit (Ctrl +, nebo z nabídky), přímo lineárně úměrné zvětšení . Tento zoom může měnit proporce elementů a písma.
2.5WBez přehrávání
8W Při fullscreen
8W Při obraz v obrazu (ta ale nejde zvětši video moc)

Spotřeba zde uvedená je zobrazená programem na měření spotřeby jde o údaj CPU Package total. Jenom pro upřesnění: při !!! režimu je zatížení grafiky (CPU Graphics, CPU GT) 7W , v ostatních je 1-2W. Zatížení CPU části (CPU Cores, CPU IA) je pokaždé 1W. (poznámka : součet Total= IA + GT nesedí, vždy je to vyšší v rozmezí o 2–10W)

Tedy je to docala OK až ne ten jeden režim zvětšení Z jakého důvodu je to v tomto režimu tak náročné?

Předmět Autor Datum
pri bežnom prehrávaní je akcelerácia videa v intel rendering library/amd 3D now a videokoprocesorom…
audax 26.04.2018 18:27
audax
četl jsi to pozorně s tou spotřebou cpu/gpu? Spotřeba CPU jader je vždy téměř stejné kolem 1.5W. Zat… poslední
nautilu 26.04.2018 23:21
nautilu

pri bežnom prehrávaní je akcelerácia videa v intel rendering library/amd 3D now a videokoprocesorom grafického subsystému ,pri zoome safari prednostne počíta s quartz library,ktorá je funkčná len pod unixoidnými systémami,inak je vykreslovanie čiste softwarovou cestou pomocou cpu a preto má aj cpu vyššiu spotrebu,viac sa namáha a tento režim nieje akcelerovaný hardwarovo......

četl jsi to pozorně s tou spotřebou cpu/gpu? Spotřeba CPU jader je vždy téměř stejné kolem 1.5W. Zatímco GPU žere 7W v té anomálii (!!!), zatímco jindy 1-2W. Tudíž bych řekl , že CPU load je stejný, ale rozdál je v Grafice.

Navíc, proč by jeden druh zoomu (plynulý gestem, reálná lupa) měl být náročnější než druhý (po krocích, Ctrl+-, s redesignem layoutu)?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru