Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Renderovací farma - princip fungování

Zdravím,

zřídkakdy něco upravím v Adobe Premiere, ale to je jinak vše.
Slyšel jsem o renderovacích farmách. Zajímalo by mě, jak přesně to funguje a co je k tomu za SW potřeba.

Chápu správně, že je to několik počítačů připojených k serveru pomocí LAN, kde jsou na serveru uloženy veškeré videosoubory, se kterými se na jednom počítači v Adobe Premiere udělá vše potřebné a dá se to paralelně vyrenderovat všem v síti?

Nevím, jak to funguje, v českých materiálech jsem o tom nic moc nenašel.
Změna kategorie, původně: PC sestavy (karel)

Předmět Autor Datum
1. distribuované výpočty musí podporovat daná aplikace 2. funguje to tak, že na všech strojích farmy…
touchwood 27.04.2018 08:14
touchwood
napr. pre multimediálny software od adobe existuje program adobe metafuze,kde sa nadefinuje zdrojový… poslední
audax 28.04.2018 08:15
audax

1. distribuované výpočty musí podporovat daná aplikace
2. funguje to tak, že na všech strojích farmy spustíš "démona" aplikace, který bude čekat na přidělení práce. Tu práci mu budeš přidělovat ty z hlavního PC pomocí své aplikace, která bude jednotlivým PC (tzv. nodům) přiřazovat parciální úkoly (např. render určité části videa)

Farmy se používají hlavně v případě renderingu 3D scén, tam je malý overhead zdrojových dat

napr. pre multimediálny software od adobe existuje program adobe metafuze,kde sa nadefinuje zdrojový "server" a spolupracujúce stanice a program rozdelí operácie na jednotlivé počítače,podobne funguje aj integrovaný render server-klient podprogram napr. v 3DSMax,chápeš to v podstate správne,ovšem musíš mať aj príslušné licencie a verzie programov,ktoré podporujú aj sieťový rendering,niektoré programy to v bežnej licencii neumožňujú,sú spustitelné len na jrdnom počítači,kde je inštalovaný napr. hw dongle alebo e-licence,alebo len na počítači kde prebehla nejaká online aktivácia a podobne,ono je trošku rozdiel napr. mať premiere,premiere elements,premiere pro, adobe creative suite alebo adobe bundled verziu s nejakou videoeditačnou kartou,ktorá funguje ako hw dongle a na počítačoch bez bundlovanej karty takáto premiera ide len ako demo a nieje možné ju bez prítomnosti karty aktivovať,takže nejaký sieťový rendering neprichádza do úvahy/ a to často platí aj pre iný typ programov iných výrobcov/....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru