Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno VHS to pc formát

Dobrý den, zdravím, sháním konvertor který zapojím do video přehrávače a počítače, a převedu si přes program video z kazety do pc.
Pomohli by jste mi s tím že by jste mi sem poslali prosím odkaz na dobrý výrobek, který podporuje konverzi jak video tak i zvuk z video kazety?

Děkuju.

Předmět Autor Datum
Byste pane kolego, nikoli by jste -viz Pravidla českého pravopisu. Jestli dobrý výrobek, pak něco od…
czcharlie 27.04.2018 14:32
czcharlie
Přesně tak, DVD rekordér je na tyhle účely nejlepší řešení. Nemluvě už o tom, že na rozdíl od většin…
Machr55 27.04.2018 15:18
Machr55
A nějaký odkaz na nákup dvd recorderu který mi převede vhs do dvd?
Kevin93 27.04.2018 15:23
Kevin93
Aukro nebo Sbazar a hledat, pořídíš to za pár stovek. Nabídl bych ti převod, mnoho let jsem to dělal…
czcharlie 27.04.2018 15:51
czcharlie
No,jak vkládáš VHS kazetu do DVD přehrávače ?
kozakl 27.04.2018 16:25
kozakl
Předpokládal jsem, že inteligencí převyšuješ aspoň o kousek Nudu, ale budiž. Jednak jsem se ani písm…
czcharlie 27.04.2018 16:41
czcharlie
Nemáš v tomto žádnou praxi a plácáš vyčteninky. Nevím z jakého důvodu je mnou navržený produkt šidít…
kozakl 27.04.2018 19:55
kozakl
Milej zlatej, zhruba 10 let jsem digitalizoval analogová videa vr firmě profesionálně a na profesion…
czcharlie 28.04.2018 09:00
czcharlie
záleží na kvalitě, množství , ceně a soukromí... Ano, jedna možnost je využít službu si to nechat př…
Olis moun 27.04.2018 15:27
Olis moun
Ideálne je kúpiť nejakú grabovaciu TV kartu s analógovým vstupným portom. Napr.: WinFast staršej ge…
Nuda 27.04.2018 15:39
Nuda
Zatím ten nejméně chápavý jsi tu jedině ty. Zrovna pro zachytávání videa (grabování je skutečně něco…
czcharlie 27.04.2018 15:58
czcharlie
Zlatý Internet, čo sa všetko človek nedozvie cestou "experta" na nejaký medzikus zasunutý in/out do…
Nuda 27.04.2018 16:29
Nuda
"Nejsnažší a hlavně nejméně problematické je použít DVD rekordér" - tohle je málo konkrétní? Mám sna…
czcharlie 27.04.2018 16:57
czcharlie
Drž se tématu a nepoučuj jiné.
kozakl 27.04.2018 19:57
kozakl
Mám tenhle a spokojenost. https://www.lidl-shop.cz/SILVERCREST-USB-Video-Grabber/p100223305
kozakl 27.04.2018 16:23
kozakl
tiež, detto hore. Aký typ VHS prístroja vlastní? Sú napríklad iba VHS na skart šaltre.
Nuda 27.04.2018 16:32
Nuda
Díky za rady ale už to neřeš te, já vám některým ani nerozumím, slovenský jazyk je pro mě fakt průšv…
Kevin93 27.04.2018 16:38
Kevin93
Dostals radu - DVD rekordér za pár stovek. Že máš možnost výběru z různých rad je vážně malér. K něk…
karel 27.04.2018 16:46
karel
RAdu ti dal nahoře "kozakl". Pokud ti kvalita převodu nebude stačit, obrať se na profi firmu.Je jich…
jirka44 27.04.2018 16:48
jirka44
OT Ak niekto nerozumie češtine podobnému jazyku (slovenčine) - tak to je smutné, je to degradácia is…
yYy 27.04.2018 17:50
yYy
Já bych neviděl problém ve Slovenštině,ale obecně ve vyjadřovacích schopnostech mnoha zde ptajících…
kozakl 27.04.2018 20:00
kozakl
Aby to bolo este zaujimavejsie, tak sirka pasma VHS zaznamu je okolo 3 MHz. To sa da priblizne vyjad…
Kilo.Viktor 27.04.2018 21:20
Kilo.Viktor
Já to kdysi dávno řešil digi kamerou s A/D převodníkem (Canon HV-20) a Sony Vegasem. VHS přehrávač -…
L-Core 27.04.2018 20:08
L-Core
Zlatí komunisti.
Nuda 27.04.2018 20:25
Nuda
Prováděl jsem před vánocemi převod více kazet VHS (asi 15 hodin "archivních" rodinných nahrávek) z V… poslední
George63 28.04.2018 23:48
George63

Byste pane kolego, nikoli by jste -viz Pravidla českého pravopisu.
Jestli dobrý výrobek, pak něco od Grass Valley, ale to jsou vesměs hodně drahé špásy (v řádu jednotek, ale spíš desítek tisíc). Na trhu je spousta různých USB šidítek a u všech bez výjimky je funkčnost sázkou do loterie. Jak a jestli vůbec tato zařízení dokáží video z VHS kazety zachytit do PC záleží na tom, čím je záznam pořízen a čím je přehráván. Nejsnažší a hlavně nejméně problematické je použít DVD rekordér, záznam z kazety převést na DVD a to pak zpracovat v PC. Vzhledem ke kvalitě nebo spíš nekvalitě záznamu VHS už to převod z MPEG2 např. na MP4 nijak poznatelně nepoznamená.

Přesně tak, DVD rekordér je na tyhle účely nejlepší řešení. Nemluvě už o tom, že na rozdíl od většiny USB krámů má HW převodník, který je kvalitou úplně někde jinde.

Pro tazatele: Z vlastní zkušenosti už vím, že než se s tím drbat a rozčilovat je nejlepší tuhle věc svěřit profíkům - tedy nějaké firmě, která se tím zabývá. Je jich stále poměrně dost.

Aukro nebo Sbazar a hledat, pořídíš to za pár stovek. Nabídl bych ti převod, mnoho let jsem to dělal profesionálně, ale dnes už není zájem (až na pár výjimek) a tak jsem zařízení prodal. Zbytečně mi v tom ležely nemalé peníze.

Předpokládal jsem, že inteligencí převyšuješ aspoň o kousek Nudu, ale budiž. Jednak jsem se ani písmenkem, natož slovem nezmínil o DVD přehrávači, ale o DVD rekordéru. A jsou dvě možnosti, buď pořídit kombinaci VHS přehrávače s DVD rekordérem nebo samotný DVD rekordér a k němu připojit s přehrávač VHS (tady bych si dovolil předpokládat, že tazatel nějaký vlastní). Obě možnosti jsou o několik levelů výš než použít nějaké to USB šidítko, kterých jsou plné e-shopy. Samozřejmě i já bych preferoval variantu nechat si kazetu digitalizovat v odborné firmě, obzvlášť pokud jde o kazetu jednu nebo jen pár kousků.

Nemáš v tomto žádnou praxi a plácáš vyčteninky. Nevím z jakého důvodu je mnou navržený produkt šidítko. Ano,mám dojem,že si i necháváš přišívat knoflíky také v odborné firmě. Dostal bych tě lehce ukázkou výsledku digitalizace kazety z toho šidítka,ale nebudu ti brát iluze,že jsi to někde četl,že to je špatné.

Milej zlatej, zhruba 10 let jsem digitalizoval analogová videa vr firmě profesionálně a na profesionálním zařízení (tehdy se tomu říkalo studiová). Nebudu ti vysvětlovat, proč tato (a na tom trvám nejen já) šidítka nemohou konkurovat třeba i jen obyčejnému DVD rekordéru díky třeba jen jeho HW A/D převodníku, to by bylo na článek. Jo vyhovuje ti to a jí ti to neberu. Zrovna tak znám lidi, kteří nedají dopustit na Trabanta a taky dost takových, kteří jezdí do práce na rozšmajdané Ukrajině a jsou s tím spokojeni.

záleží na kvalitě, množství , ceně a soukromí...
Ano, jedna možnost je využít službu si to nechat převést (zohlednit cenu a možnost, že někdo uvidí domácí video, ... říká se že každý má nějakou úchylku, třeba se pletu, jsou to dokumenty national demographic), kvalitu a solidnost firmy
Záleží i na náročnosti na kvalitu, nemám zkušenosti, ale řekl bych, že je to rozdíl asi jako běžným skenerem a skenerem, co umí odstranovat škrábance (a teď nemyslím nějaky primitivní SW filtr), prostě dokáže vyčíst více dat

Ideálne je kúpiť nejakú grabovaciu TV kartu s analógovým vstupným portom.

Napr.: WinFast staršej generácie, tu existujú výrobky určené priamo na koaxiál. (kurvafix, človeku letí život pod rukami, pritom som nakvasený zo zotrvačnosti 14 hodín denne vo firme).

Nepíšeš, akým starožitným VHS prehrávačom disponuješ, aké schodné výstupy sú na jeho zadnom paneli určené pre modernú PC mašinu.

Ťažko radiť, bo nemému dieťaťu ani vlastná mater nerozumie (nemírten, nemlétezig).

Pre menej chápavého, označ sem typ VHS xindla, typ a značku PC mašiny, ktorou máš v úmysle grabovať do digitálnej podoby svoje videá.

Zatím ten nejméně chápavý jsi tu jedině ty. Zrovna pro zachytávání videa (grabování je skutečně něco jiného) je typ VHS přehrávače irelevantní. WinFast už pod Win7 a novějšími nefunguje nehledě na to, že málokterá základní deska disponuje slotem PCI.

Zlatý Internet, čo sa všetko človek nedozvie cestou "experta" na nejaký medzikus zasunutý in/out do nejakého portu konvertujúceho nejaký výstupný VHS signál na digitálny do neurčitej PC mašiny, či noťasa a spol. baľšój ťechíky.

Poraď, konkrétne, neondej sa, nech dopytca netápe, "nemotá sa bezradne, ako Maďar v kukurici" a ide porád na hotové za hotové šušne kúpiť vhodný xindel do svojho najbližšieho IT shopu, digitálneho šourúmu.

"Brúk pytlík", mám ťa rád, bo nemáš chyby.

"Nejsnažší a hlavně nejméně problematické je použít DVD rekordér" - tohle je málo konkrétní? Mám snad prolézat Aukro nebo jiný bazar a hledat konkrétní typ, který tam kdo nabízí? VHS je dnes už tak stará technologie, že pro laika není úplně jednoduché docílit slušných výsledků při digitalizaci. Zvlášť pokud jeho znalosti končí u "klikni sem a pak klikni tam". Zrovna DVD rekordér není problém propojit s VHS přehrávačem a ovládat ani pro laika. A nebudu ani rozvádět skutečnost, že DVD rekordér převádi analogový signál na digitální data pomocí HW A/D převodníku a proč takový převod nelze korektně srovnávat s USB "převodníky".

Díky za rady ale už to neřeš te, já vám některým ani nerozumím, slovenský jazyk je pro mě fakt průšvih...tady je to fakt marný...jasnou odpověď tu nedostanete ani náhodou, jediný co tu člověk může je vybrat si pro sebe vhodnou radu od zdejších expertů co se tu navzájem dohadují..

OT
Ak niekto nerozumie češtine podobnému jazyku (slovenčine) - tak to je smutné, je to degradácia istej časti českej populácie (a poďakujte za to svojim politikom, ktorí akosi potláčajú u vás slovenčinu). Na Slovensku čeština nie je problémom, v Čechách však je slovenčina OBROVSKÝ problém - ak sa niečo Slovák spýta Čecha, tak 20% z opýtaných len skonštatuje: Chlape, ja ti vůbec, ale vůbec nerozumím....
A k problému - sú grabbery - kvalita je otázna. A bolo poradené - z VHS prehrávača/rekordéra - na DVD rekordér - tie v mnohých prípadoch nahrávajú v tzv. DVD formáte (formát, aký sa používa v klasických DVD plackách z obchodov), ktorý je potom možné upravovať, konvertovať.... - a myslím si, že to je asi najlepší spôsob. Ovšem výsledok bude zodpovedať kvalite pôvodného VHS záznamu (aby si si nemyslel, že záznam 576 riadkov sa ti zvýši a budeš mať z toho HD)....

Aby to bolo este zaujimavejsie, tak sirka pasma VHS zaznamu je okolo 3 MHz. To sa da priblizne vyjadrit poctom asi 300 rozlisitelnych riadkov. Z tohoto dovodu postacuje grabing VHS zaznamov na format 360x320 ak sa bude obraz prehravat v pocitaci.

Prováděl jsem před vánocemi převod více kazet VHS (asi 15 hodin "archivních" rodinných nahrávek) z VHS rekordéru do NB pomocí USB Video Graberu (půjčeného od kamaráda a koupeného, za pár "šupů" v Číně). Bohužel už nevím jeho přesné označení, ale bylo to něco podobného jak uvádí kozakl.
A po určitém vyzkoušení a zaučení (neměl jsem žádný manuál), jsem vše nakonec zvládl bez problémů a vše šlo a je OK.
Akorát ještě mám v NB ovládací aplikaci toho graberu, která má název Honestech TVR 2.5.
Osobně bych ty "šidítka" tak nezavrhoval. Mi posloužilo docela dobře.
Důležité je, aby VHS rekordér spolehlivě fungoval. Doporučuji, před prováděním, vyčistit přehrávací hlavy.
Firemně jsem si nechal, asi před 8-mi lety, akorát převádět do digitálu "archivní" rodinné filmy z klasické kamery 8 mm, staré 35-40 let. Ti mi to převedli a uložili na DVD a já z nich už pak na HD. To bylo složitější, na to jsem si netroufl a zařízení jsem na to nesehnal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru