Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hodnoty signálu VDSL - Je to OK?

Za mna by som spravil toto.
Poziadal ISP o znizenie datarate...ako spravne bolo poznamenane na modeme je nastavey vyssi download ako hlasi modem dostupny. Byva dobrym zvykom od ISP nikdy nenastavovat taketo hodnoty na maximum a nesponovat tak linku, aby bola rezerva pre chyby. Siel by som na 25-30Mb.
Kedze tam nie su CRC a FEC chyby nevyzera to, zeby boli nejake problemy na trase, co vsak nevylucuje, ze pri zatazi linky vo vecernych hodinach tam nebudu. Treba sledovat udaje kontinualne, idealne aj hned po vypadku.
Dalej treba vymamit z ISP preco dojde k rozpadu spojenie, ISP ma o tom urcite zaznam a z toho by min on mal vediet viac.
Vzhladom na to, ze uz boli pouzite rozne modemy je tu uz mensia sanca, ale predsa len by som skusil bridge rezim, ktory sa mne velmi osvedcil pri podobnych problemoch. Za modem dam nejaky Mikrotik a ten vytaca spojenie. Skusit sa to da vytacat aj priamo z PC, ale pozor potom ma PC vacsinou aj verejnu IP adresu a je lahsie napadnutelne zvonku. MT ked priipojim na net s verejnou IP vacsinou do 1-2min su v logoch prve pokusy o prihlasenie (vacsinou z CN IP).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny