Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký wifi router?

Zdravim. Měl bych vybrán tento wifi router. TP-Link Archer C60 / 1url.cz/ytxaq /Má někdo s ním zkušenosti? Případně doporučení nějakého "lepšího" do 1299kč? Požadavky rychlost a dosah i na zahradu cca.30-50 metrů daleko od routeru. Starý router odchází. Předpokládam, že je tento C60 lepší, než ten, co teď dodělává - Zyxel NBG-418N / 1url.cz/FtxaH / / 1url.cz/utxa2 /Děkuji za případnou pomoc v rozhodování.

Předmět Autor Datum
Tebou vybraný je vyhovující.
kozakl 05.05.2018 10:13
kozakl
Rychlost wifi na vzdialenost 50m od routra? Si robis srandu ak to myslis cez steny. Wifi si automati…
Kilo.Viktor 05.05.2018 10:41
Kilo.Viktor
Router bude u okna, které směřuje na zahradu.
Nip 05.05.2018 10:44
Nip
Ten starý router, co odchází, tak tam dosáhl jen tak tak. Signál se někdy chytal, někdy ne. Tak mi z…
Nip 05.05.2018 10:46
Nip
Najlepsie urobis ak si to vyskusas sam. Nikto nema rovnaku zahradu, rovnake steny, rovnaky router, r…
Kilo.Viktor 05.05.2018 10:53
Kilo.Viktor
Nejlepsi by bylo dat si smerem na zahradu smerovou antenu s rozumnym ziskem, dosah nemuzete resit vy…
lucifer 05.05.2018 11:16
lucifer
dávat sem místo skutečných odkazů jen neklikací adresy ze zkracovačů, které ve skutečnosti mohou vés… poslední
lední brtník 05.05.2018 23:34
lední brtník

Rychlost wifi na vzdialenost 50m od routra? Si robis srandu ak to myslis cez steny. Wifi si automaticky prisposobuje rychlost a na pasme 2.4 GHz moze rychlost spadnut aj na 1 Mbps pri nevyhovojucich podmienkach, napriklad aj pri mizernom ovladaci wifi karty na druhej strane (pocitac, tablet, mobil).

Najlepsie urobis ak si to vyskusas sam. Nikto nema rovnaku zahradu, rovnake steny, rovnaky router, rovnake pocitace, mobily, tablety ako ty. Mozno ta to nepotesi, ale pri nevyhovujucom signali ide wifi vzdy pomaly.
Trochu sa nad tym zamysli. Ty uvazujes len o routri, ale to, ako funguje wifi ako celok je zavisle aj na pocitaci ako si poradi so slabym siignalom, ktory obsahuje vela chyb v prenose dat. To je totoz najhorsi kamen urazu. Wifi karty v pocitacoch mozu byt lepsie, horsie, alebo aj vynikajuce. A je tam este jedna habaďúra o ktorej zatial pomlcim, pretoze tusim, ze nemas ani sajnu preco by sa nemal vymenit aj pocitac ked chces lepsie fungujuce wifi.

Nejlepsi by bylo dat si smerem na zahradu smerovou antenu s rozumnym ziskem, dosah nemuzete resit vyssim vykonem, ale vyssim ziskem anteny ano. Optimalne - router jakykoliv, ale ven za okno smerem do zahrady outdoorovy accesspoint, treba Mikrotik. 30-50m bez takoveho neceho, jen se soho routrikem a "pendreky" na nem je jen ducharina.

dávat sem místo skutečných odkazů jen neklikací adresy ze zkracovačů, které ve skutečnosti mohou vést na bůhví co, to si nech pro svoje spolužáky ze školky.
být správcem poradny, rovnou tyto nedůvěryhodné neodkazy smažu.

"Zyxel NBG-418N" zas není takový odpad ani příliš starý. ale co může odcházet stejně jako ostatním krámům od podobných výrobců, je napájecí adaptér.
nicméně ses už rozhodnul pro výměnu routeru - ok. v tom případě jdi rovnou do gigabitového modelu, ať kopírování větších souborů po domácí síti netrvá nekonečnou dobu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru